El jardí infantil en el terrat de l'Hospital La Fe de València prompte serà una realitat

’El jardín de mi hospi’, un projecte de la fundació Juegaterapia, recupera espais en desús dels hospitals perquè gaudisquen els xiquets

Guardar

image3
image3

image3La Fundació Juegaterapia, que ajuda a través del joc als xiquets malalts de càncer, està a punt de culminar el seu tercer projecte, conegut amb el nom del 'Jardín de mi hospi'. Una iniciativa pionera a Espanya que recupera espais en desús dels hospitals espanyols, com són els terrats, i els transforma en espectaculars jardins perquè els xiquets ingressats puguen jugar a l'aire lliure.

Després d'inaugurar dos jardins en l'Hospital 12 de Octubre i el Gregorio Marañón de Madrid, arriba el torn de l'Hospital La Fe de València. Aquest espai, d'aproximadament 800 metres quadrats, es convertirà en una zona de jocs, amb plantes, arbres i altres elements pensats per a la diversió dels xiquets.

València Extra ha parlat amb la fundació Juegaterapia, que ens ha comentat que estan a l'espera a acabar els tràmits burocràtics necessaris per a donar llum verda a la creació d'aquest espai de somni. A més, ens han assegurat que per a la pròxima primavera, o fins i tot abans, estarà acabat el jardí perquè tots els xiquets puguen jugar I és que encara que aquesta fundació treballa per a millorar l'estada dels xiquets que pateixen càncer, el que és clar és que aquest espai el podran gaudir tots.

IMG_3918 copiaEl disseny del nou jardí del meu hospi ha sigut a càrrec dels arquitectes Iñaqui Carnicero i Lorena del Río de l'estudi d'arquitectura RICA que, de manera solidària, van parlar amb els xiquets per a poder recrear, en aquest espai, tots els seus desitjos. D'aquesta manera, han ideat un món màgic que recordarà a un bosc. El més sorprenent d'aquest projecte és que els xiquets també podran gaudir de les vistes a la nit. Per això, utilitzaran un material que captarà la llum del dia i emetran una llum a la nit, com si foren cuques de llum.

'El Jardí del meu Hospi' és 'un jardí fet entre tots'. I és que tot això ha sigut possible gràcies a la col·laboració de gent anònima que ha enviat missatges SMS per a col·laborar en aquest emotiu projecte, però també gràcies a diferents empreses que han volgut aportar el seu granet de sorra.

Des de la Fundació Juegaterapia, que des del 2010 ajuden als xiquets malalts de càncer portant-los videoconsoles que la gent dóna, estan convençuts que el joc els ajuda tant a oblidar-se, per una estona, de la seua malaltia com a suportar millor el seu tractament, i tornar a gaudir.

Per què han triat l'Hospital La Fe?

Aquest Hospital, considerat com un dels millors d'Europa, compta amb un espai destinat, exclusivament, als xiquets, amb una superfície major de 18.000 metres i 193 llits distribuïts en habitacions individuals.

Així mateix, en xifres, La Fe atén, a l'any, una mitjana de 120 urgències infantils diàries, es practiquen més de 400 cirurgies i es registren més de 8.000 ingressos pediàtrics.

Arxivat a:

Destacats