El grup de joves entre 16 i 29 anys lidera el descens en les xifres de l 'atur a la ciutat de València

Guardar

1025 Pilar Bernabé
1025 Pilar Bernabé

La desocupació a la ciutat de València ha descendit en 166 persones respecte al mes de març, segons les últimes dades de l'atur registrats per Labora, i relatius al mes d'abril de 2021. "Esta dada demostra que la millora de la situació de la pandèmia es tradueix en una millora de les xifres d'atur", ha apuntat la regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé.

Així mateix, atesos les dades facilitades per Labora, destaca que el grup de persones desocupades en el qual s'adverteixen majors descensos és el de joves d'entre 16 i 29 anys (-204).

Pilar Bernabé ha advertit que "encara queda molt a fer" i ha assegurat que les dades de l'atur del mes d'abril "animen al consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l'ocupació, per a aconseguir de manera de definitiva aqueix canvi de tendència tan necessari".

De la mateixa manera, la regidora ha posat en valor les Ajudes del Pla Resistir com una de les mesures que ha activat l'ajuntament per a incentivar econòmicament, amb caràcter d'urgència, als sectors més afectats per la pandèmia de manera àgil i així poder contribuir també al manteniment de l'ocupació.

Finalment, respecte a la bretxa de gènere, cal assenyalar que realitzant una comparativa respecte a l'inici de la pandèmia, podem observar que el percentatge de desocupació per sexes s'ha eixamplat lleument, passant en el cas de les dones de ser el 57,8% de les aturades al 58,22%, per la qual cosa "s'ha de continuar treballant amb iniciatives com Treballem Iguals per a poder superar este biaix en el mercat laboral valencià".

Destacats