El Grau en Ciència de Dades, la nova aposta de les universitats valencianes

Amb aquesta novetat, els alumnes podran especialitzar-se durant quatre anys en el coneixement i l'aplicació de les dades

Guardar

Universidad.-Campus-Burjassot-3-775x460
Universidad.-Campus-Burjassot-3-775x460

Queda poc més d'un mes per a començar el curs 2018-2019 i les universitats valencianes tenen clar que hi ha noves carreres que han d'oferir. Així, amb la revolució digital i les noves necessitats de la societat actual, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) han decidit que enguany oferiran el Grau en Ciència de Dades, amb la qual formar a nous professionals que donen resposta a açò i ajuden a prendre decisions estratègiques en àmbits molt diversos.

En aquest sentit, Francisco Grimaldo Moreno, president de la Comissió Acadèmica del Títol (CAT) de la UV, conta a València Extra que encara que aquests estudis ja existien en el campus de Burjassot, solament s'oferia la possibilitat de fer el Màster i ara els alumnes podran formar-se en un Grau de quatre anys per a incorporar-se més ràpid al mercat laboral. En concret, "sorgeix per la demanda de la societat per a traure contingut i prendre decisions sobre la base de les dades que arrepleguem", explica.

Tant la UV com la UPV es basen en pilars com les matemàtiques, l'estadística, la programació o en aspectes que ajuden a desenvolupar capacitats tecnològiques, com la informàtica o l'electrònica. Grimaldo afig, respecte a les principals "potes" de Ciència de Dades, que també es treballa quant a les seues aplicacions a nivell de coneixement, d'entendre explicacions legals, per a prendre decisions respecte a la gestió i economia i per a saber on es van a aplicar. "Es tracta d'una part molt important, ja que per exemple es destinen a l'àmbit de la salut per a predir malalties com el càncer", afig.

Per tant, aquelles persones que s'interessen en aquest àmbit ja podran gaudir d'un Grau específic on es compilen les matèries relacionades de les matemàtiques, l'enginyeria, l'estadística o l'economia. De moment, la novetat ha tingut un bon acolliment i 65 persones començaran els seus estudis en la UV i 75 en la UPV, amb llistes d'esperes. Respecte a la nota de tall, la primera ha arribat al 7,36 al juny i la segona, al 9,75.

Percebuda com una carrera amb bones perspectives laborals, té com a principals professions la consultoria de negocis, la gestoria de projectes, l'arquitectura de dades, l'especialització en Big Data i en intel·ligència artificial.

Destacats