El govern municipal “condemna fermament” les actuacions realitzades “per grupuscles feixistes” el passat 12 d’octubre a Benimaclet

Guardar

Screenshot_2020-10-13 Compromís pide pasar página de la moción de Vox y tipificar como delito la apología del nazismo
Screenshot_2020-10-13 Compromís pide pasar página de la moción de Vox y tipificar como delito la apología del nazismo

La regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha anunciat que el Govern municipal presentarà aquest dijous en el Ple ordinari corresponent al mes d'octubre una moció "per condemnar fermament les actuacions realitzades el passat 12 d'octubre a Benimaclet per grupuscles de l'extrema dreta en contra de la democràcia i la llibertat". Segons l'edila, la proposició insta "el Govern d'Espanya i el Congrés a promoure les modificacions legislatives que permeten il·legalitzar tota organització que promoga el racisme, xenofòbia, intolerància i justificació de la violència" i s'apel·la els grups parlamentaris de la cambra baixa a donar suport a la futura Llei de Memòria Democràtica.

"València és una ciutat oberta, integradora i diversa on l'odi i la intolerància no tenen cabuda", ha indicat Beamud. "En aquest sentit, l'Ajuntament de València, com a institució compromesa amb la defensa dels drets fonamentals de totes les persones, s'ha posicionat en nombroses ocasions a favor d'una convivència lliure de violència, basada en els valors democràtics, com són la tolerància, el respecte i la pau, i ara ho tornem a fer".

"Desafortunadament el passat 12 d'octubre la intolerància es va passejar pels carrers del barri de Benimaclet. Això sí, l'acció intolerant va comptar amb l'oposició frontal de les veïnes i veïns del barri i del seu teixit associatiu. En aquesta marxa organitzada per l'extrema dreta es va fomentar l'odi i la discriminació, es va exhibir simbologia feixista, es van proferir càntics exaltant la violència i es van realitzar salutacions nazis amb total impunitat", ha manifestat la regidora.

"No podem permetre que aquests grupuscles que promouen la violència contra les persones LGTBI, immigrants, antifeixistes i persones sense sostre amenacen la convivència pacífica a la nostra ciutat i constituïsquen una amenaça contra tota la societat. Per això, a més de condemnar fermament els fets, instarem el Govern d'Espanya i el Congrés dels Diputats, a través dels seus grups parlamentaris, a promoure les modificacions legislatives necessàries que permeten la il·legalització de tota organització que promoga entre les seues propostes i ideari el racisme, la xenofòbia, la intolerància i la justificació de la violència", ha asseverat la responsable de l'àrea d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI.

Amb aquesta proposició, a més, s'instarà els grups parlamentaris del Congrés perquè donen suport a la futura Llei de Memòria Democràtica que, en el seu avantprojecte, "promou modificacions legislatives que permetran fomentar formes de ciutadania obertes, inclusives i plurals, amb capacitat per detectar i desactivar les derives totalitàries o antidemocràtiques".

Arxivat a:

Destacats