El futur passeig marítim de València canviarà l'asfalt per vegetació

La proposta de remodelació del passeig marítim de València s’ha inclòs en l’última versió de Pla Especial del Cabanyal

Guardar

Simulació del passeig marítim de València
Simulació del passeig marítim de València

El Passeig Marítim de la ciutat de València, sens dubte, és un dels espais més transitats per valencians i visitants. I és que és el lloc perfecte per a gaudir de les vistes que ofereix la mar mediterrània, però també per a practicar esport. No obstant això, la seua imatge no sols ha quedat obsoleta, sinó que ja no concorda amb la ciutat sostenible que s'està projectant des de l'Ajuntament de València.

Aquest passeig, que va ser dissenyat i construït en la dècada de 1990 per a acostar la ciutat a la mar, s'ha convertit, ara, en una barrera d'asfalt. Per això, des del govern municipal han posat damunt de la taula la seua remodelació. Així, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, durant la presentació de l'última versió del Pla Especial del Cabanyal, que no sols revitalitzarà el barri, sinó que incorporarà grans zones verdes, ha anunciat alguns dels detalls del que serà el futur passeig marítim de la ciutat.

Si bé és cert que "el seu disseny final dependrà d'un concurs d'idees", sí que hi ha certs aspectes que es tindran en compte. Per a començar, es vol apostar per un passeig marítim més orgànic i naturalitzat, i menys lineal, que conforme una via verda litoral que connecte tota la costa valenciana, més enllà de l'espai que abasta el Pla Especial del Cabanyal. I és que, en el futur, la idea és que el nou passeig marítim connecte les platges del nord, amb les del sud.

Així mateix, s'ha plantejat la necessitat de reduir la zona d'aparcament, ampliar la via ciclista i, sobretot, redissenyar la vegetació i l'arbratge amb l'objectiu de combatre l'illa de calor que es crea en els mesos d'estiu, i crear zones d'ombra que permeten gaudir de la platja d'una altra manera. En aquest sentit, l'objectiu seria trencar amb la duresa de l'actual passeig per a convertir-lo en un entorn més naturalitzat.

D'aquesta manera, Sandra Gómez ha presentat la idea de crear itineraris que permeten a la ciutadania passejar per l'arena, de la mateixa manera que ocorre en altres zones de platja, com La Patacona, on s'han creat xicotets oasis per a gaudir de la mar al complet.

Finalment, dins de les actuacions del Pla Especial del Cabanyal també s'ha destacat la creació d'altres dues noves vies verdes, que creuaran aquest barri mariner d'un costat a un altre. València treballa en la recuperació de l'espai públic per al gaudi de la ciutadania i, per tant, crear una ciutat més verda és essencial, i ja no sols per crear un entorn més amable, sinó per a lluitar contra la contaminació i el canvi climàtic.

Arxivat a:

Destacats