El Fòrum Urbà València 2030 s'estrena per a "repensar el model de ciutat en línia amb els objectius internacionals"

Aquesta iniciativa s'estructura amb xarrades, conferències i debats que tindran lloc durant el mes de maig en diversos punts de la ciutat

Guardar

Presentació del Fòrum Urbà València 2030
Presentació del Fòrum Urbà València 2030

València acollirà a partir del mes de maig una sèrie de debats, xarrades i conferències el fil conductor de les quals serà el model de ciutat del futur. Així, el Fòrum Urbà València 2030 tindrà com a objectiu, tal com ha incidit l'alcalde Joan Ribó, “repensar el model de ciutat en línia amb els objectius internacionals” i, entre altres coses, ha destacat que “volem retre homenatge a tots els moviments socials que al llarg de la història ens han permés tindre una ciutat com la que tenim ara”.

L'anunci d'aquest marc estratègic ha sigut presentat aquest matí en una roda de premsa en la qual també han intervingut la vicealcaldessa Sandra Gómez i el vicealcalde Sergi Campillo. Tots dos han valorat el treball que es porta realitzant des del 2015 a l'Ajuntament en matèria de transformació urbanística que concorden amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) impulsats per Nacions Unides.

Per tant, durant tot el mes de maig a València hi haurà una sèrie d'actes repartits per tota la ciutat relacionats amb aquest Fòrum Urbà València 2030. Comptarà amb ponents “de primer nivell”, afirmen des del consistori, i es desenvoluparà en diferents punts de la capital valenciana, com pot ser el col·legi d'arquitectes, el Parc Central o Les Naus. Ribó ha remarcat que a l'ésser una iniciativa del Ministeri d'Agenda Urbana, “costarà zero euros a l'Ajuntament”.

El dia 2 de maig començarà el primer de tots els esdeveniments amb la presentació en el Saló de Cristall de l'informe de l'estat actual de la ciutat respecte als ODS. Així, la resta d'actes tractaran temes transversals dins de la transformació urbana com la mobilitat, l'ecologia, el dret a l'habitatge, la innovació o la participació, entre altres.

L'alcalde ha posat en valor la rellevància d'aquest conjunt d'activitats que van dirigits a “fer un debat participatiu en un espai d'alliberament per a definir els projectes estratègics orientats a la ciutat que volem”. “Aquest marc estratègic va ser aprovat pel ple amb 31 vots a favor de 33 possibles, per la qual cosa no és un projecte de govern, sinó de l'Ajuntament”, ha afegit Ribó.

Per part seua, la vicealcaldessa ha posat èmfasi en la rellevància d'un projecte de ciutat “estable que ens puga generar seguretat i certesa”. Per a això, ha assegurat que “és important continuar amb el treball que portem fent des de 2015 i volem continuar comptant amb l'opinió de la ciutadania i amb l'opinió de professionals de diferents sectors que nodriran de contingut per a consolidar amb aquestes xarrades el procés de participació”.

Finalment, el vicealcalde ha recordat que “des de diversos organismes internacionals s'està reconeixent el lideratge de la ciutat en diversos aspectes” en referència a la capitalitat europea del turisme intel·ligent o a la València Capital Mundial del Disseny. A més, ha avançat que la ciutat presenta la seua candidatura aquesta setmana per a optar a Capital Verda Europea de cara a 2024.

Destacats