El Fòrum Urbà analitza els projectes d’accés a la vivenda que es posaran en marxa a València

Guardar

Un habitatge públic
Un habitatge públic

La regidoria de Vivenda participa dijous que ve, 12 de maig, a les 18h, una taula redona titulada "Dret a l'habitatge", en el complex de la Petxina. Es tracta d'una trobada que se celebra en el marc del Fòrum Urbà València 2030. L'objectiu, segons ha manifestat la regidora Isabel Lozano, és "debatre i dissenyar una ciutat on la millora física dels habitatges s'acompanye de millores a l'entorn urbà i també en l'atenció a la vulnerabilitat. Parlarem sobre quins altres drets o necessitats s'han de resoldre per completar el Dret a l'Habitatge des de la perspectiva de l'àrea urbana de València".

Al llarg de tot el mes de maig es desenvolupa el Fòrum Urbà València 2030 com a espai de reflexió i participació per repensar col·lectivament el model de ciutat i impulsar l'Estratègia Urbana València 2030. En aquest marc s'ha programat aquesta taula redona que es desenvoluparà dijous que ve, a partir de les 18h, en el Palau de l'Exposició de València. La regidora Isabel Lozano ha assenyalat que l'objectiu és "escoltar els veïns i veïnes i elaborar així el full de ruta per a veure com fem una ciutat més justa i igualitària per a totes les persones que vivim, treballem i desenvolupem la nostra vida ací, centrada en el dret d'accés a una vivenda digna per a totes les persones".

L'edila ha recordat que dins de la seua estratègia urbana, "València ha assimilat la voluntat de ser una ciutat plenament compartida i ha definit com una prioritat millorar la vida de les persones que vivim a València. És per això que estem desenvolupant tota una sèrie de mesures i accions polítiques encaminades a reforçar el parc de vivenda pública municipal, amb la rehabilitació de nombroses propietats municipals que estaven abandonades fins fa poc. A més, aquestes rehabilitacions han guanyat, fins i tot, premis de reconegut prestigi arquitectònic. Però també estem impulsant plans tan importants com el Programa Reviure, amb la intenció de treure al lloguer un bon grapat de vivendes buides que encara hi ha a la nostra ciutat".

En aquest sentit, Isabel Lozano ha afegit que el debat que es durà a terme el pròxim dijous tractarà un ampli ventall de temes que ens afecten a totes les persones, com la planificació i el disseny urbà tenint en compte totes les tipologies possibles de vivendes que cal incorporar en els nous dissenys urbanístics. La regidora ha afegit que "aquest treball per fer una ciutat amb un accés a la vivenda garantit per a tots i totes, que des de les administracions públiques estem desenvolupant, es reforça també amb l'Oficina pel Dret a la Vivenda oberta fa sis mesos, que ja ha aconseguit 103 desnonaments en mig any de vida".

A la taula redona participen Patricia Molina (Arquitecta i directora de Ciutat, Medi Ambient i Territori a TECNALIA), Josep Maria Rigó (Gerent del Patronat Municipal d'Habitatge i Rehabilitació Integral de Barris de Palma de Mallorca) i Reyes Marzal (Professora Dret Administratiu, UV).

Destacats