El Fòrum Urbà analitza el futur model energètic per a València

L'assistència a la taula redona és lliure prèvia inscripció

Guardar

Ciutat de les arts i les ciències
Ciutat de les arts i les ciències

La regidoria d'Emergència Climàtica i Transició Energètica organitza dijous que ve 5 de maig una taula redona sobre el model energètic de ciutat en el marc del Fòrum Urbà València 2030. L'objectiu, segons ha manifestat el regidor Alejandro Ramon, és “debatre i dissenyar el nou model energètic, però sobretot escoltar la ciutadania”.

Dijous passat es va conèixer que València ha sigut seleccionada com una de les 100 ciutats europees que rebrà el suport de la Unió Europea per a aconseguir la descarbonització de tots els seus barris en 2030. Per este motiu, i en el marc del Fòrum Urbà València 2030, s'ha programat esta taula redona que es desenvoluparà dijous que ve, a partir de les 6 de la vesprada, en el Centre del Carme. El regidor Alejandro Ramon ha assenyalat que l'objectiu és “escoltar els veïns i veïnes i elaborar així el full de ruta per a veure com descarbonitzem de manera consensuada amb tots els sectors”.

L'edil ha recordat que dins de la seua Estratègia Urbana, “València ha assimilat el model “Mission” que ha definit com una prioritat la lluita enfront del canvi climàtic. Es per això que la seua candidatura per a ser una de les 100 ciutats climàticament neutres en 2030 no ha enxampat per sorpresa a la ciutat que ja estava treballant en esta línia i ha posat a València en el mapa de la sostenibilitat internacional”

En este sentit, Alejandro Ramon ha afegit que les accions que es duran a terme en esta convocatòria “Mission” cobriran un ampli ventall d'àrees, com la planificació i el disseny urbà, la mobilitat urbana sostenible, els districtes d'energia neta i positiva i qualsevol altra acció que impacte positivament en la descarbonització de la ciutat. El regidor ha afegit que “este treball de dinamització de l'activitat econòmica entorn de la sostenibilitat urbana que les administracions públiques estan desenvolupant ha de ser l'esperó perquè el sector privat acompanye d'una forma determinant la transició ecològica de la ciutat”.

La inscripció per a assistir a la jornada pot fer-se a través del següent enllaç:

 https://www.eventbrite.es/e/entradas-taula-redona-un-nou-model-energetic-de-ciutat-323990433107


 

Destacats