El Fòrum Urbà analitza a València com recuperar l'espai públic com a escenari de cultura

Guardar

Imatge del centre de la ciutat de València
Imatge del centre de la ciutat de València

La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València organitza dimarts que ve, 17 de maig,  una taula redona titulada “Quin model de gestió cultural per a la ciutat?” en el marc del Fòrum Urbà València 2030. L'objectiu, segons ha manifestat la regidora Glòria Tello, és “debatre al voltant de la relació entre la cultura i l'entorn urbà, amb una atenció especial a València.”

Al llarg de tot el mes de maig es desenvolupa el Fòrum Urbà València 2030 com a espai de reflexió i participació per repensar col·lectivament el model de ciutat i impulsar l’Estratègia Urbana València 2030.  En este marc s'ha programat esta taula redona que es desenvoluparà dimarts que ve, a partir de les 18h, en “Ribes Espai Cultural”, al Parc Central de València. La regidora Glòria Tello ha assenyalat que l'objectiu és “escoltar els veïns i veïnes i experts en la matèria per a elaborar el full de ruta que situe València a l’avantguarda de temes culturals i en sintonia amb les futures tendències en este sector”.

L'edil ha recordat que, dins de la seua estratègia urbana, “València ha assimilat la voluntat de ser una ciutat plenament compartida i ha definit com una prioritat millorar la vida de les persones que vivim a València. Per això, estem desenvolupant tota una sèrie de mesures i accions polítiques encaminades a reforçar el dinamisme cultural de la ciutat. Tenim un gran ventall de beques municipals que financen la recerca cultural com poden ser la beca Velázquez, la beca Blasco Ibáñez o la beca en arqueologia. A més, hem convocat diverses compres públiques d’obres art, com la “Crida pel patrimoni” i hem fet la convocatòria oberta d’exposicions”.

En este sentit, Glòria Tello ha afegit que el debat que es durà a terme el pròxim dimarts tractarà un ampli ventall de temes que afecten assumptes de tanta importància com és l’activitat cultural a la nostra ciutat, els exemples hi ha i quins altres es podrien millorar.

La regidora ha afegit que “este treball per fer una ciutat on la cultura ocupe un lloc destacat en el dia a dia que les administracions públiques estem desenvolupant ha de ser el punt de llança perquè aconseguim arribar a una ciutat europea on tots i totes puguem tindre accés a la cultura. De fet, iniciatives com “Cultura als barris” i “Cultura als pobles” que ja venim desenvolupant des de fa anys, són una bona fórmula per descentralitzar la cultura, apropar-la a la ciutadania, fomentar el consum cultural, posar en valor als professionals i generar barris”.

A la taula redona participaran Armand Llàcer, (gestor cultural i musical); Boke Bazán (dissenyador-Nociones Unidas) i  Marisol Salanova (crítica d’art i comissària d’exposicions).

Arxivat a:

Destacats