El Depòsit de Gas Lebon es convertirà en bé de rellevància local

Guardar

Sandra Gómez
Sandra Gómez

La Junta de Govern Local ha iniciat els tràmits per augmentar la protecció de l'antic Depòsit de Gas Lebon, al costat del carrer de Fuencaliente, que passarà a ser Bé de Rellevància Local. Per a això, l'òrgan col·legiat ha aprovat l'avaluació ambiental simplificada del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). La vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha destacat que la instal·lació localitzada al barri de la Creu del Grau és "símbol del passat industrial i la memòria obrera la de ciutat".

En la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, acompanyada del també vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que l'òrgan col·legiat ha aprovat l'avaluació ambiental simplificada del PGOU per tal d'incorporar el Depòsit de Gas Lebon al Catàleg Estructural d'Espais i Béns Protegits de l'Ajuntament com a Bé de Rellevància Local. La regidora ha remarcat que aquesta estructura al barri de la Creu del Grau és "símbol de la industrialització de la societat valenciana en el segle XIX" i "de la memòria obrera de la ciutat".

Gómez ha destacat els "esforços per rehabilitar el patrimoni històric i industrial" per part de l'equip de govern i ha posat com a exemples els edificis de la Farinera del Grau, l'Almàssera de Marxalenes, la Ceramo de Benicalap o les cobertes de la Marina. A més, ha lamentat que en "anteriors governs mai hi ha hagut eixa sensibilitat cap a antics espais industrials i fàbriques". El vicealcalde, Sergi Campillo, ha afegit que els servicis municipals netejaran els grafitis i també la part metàl·lica de l'estructura.

El depòsit de Gas Lebon és totalment circular, amb un diàmetre d'uns 28 metres i una superfície en planta de 606,41 metres quadrats. Està envoltat d'una estructura aèria de bigues que formen un prisma d'11 costats. Formava part d'un conjunt de tres grans depòsits, i aquest, que és l'únic que queda, era el més xicotet, mentre que el més gran arribava fins als 36 metres de diàmetre. La instal·lació, que no conserva cap part edificada, ja apareix en el PGOU com a element a preservar, amb nivell de protecció 2, que es considera insuficient, segons ha manifestat la vicealcaldessa.

Destacats