El Defensor del Poble admet la queixa de l'AV de Natzaret pel trasllat de la terminal de megacreuers sense DIA al costat del barri

Guardar

Dàrsena del Port de València
Dàrsena del Port de València

Julio Antonio Moltó Belenguer, en representació de l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, ha presentat una queixa cap al Defensor del Poble. En aquesta, denúncia que l'Autoritat Portuària de València vol traslladar la terminal Creuers des del dic nord al sud, al costat del barri de Natzaret, sense una nova Declaració d'Impacte Ambiental.

"En plena emergència climàtica declarada pel govern d'Espanya el Port de València pretén aprovar la nova terminal de creuers al costat del nostre barri emparant-se en la DIA de 2007. Com es pot veure en les imatges que adjuntem existeixen apreciables diferències entre el projecte que va obtindre la DIA favorable en 2007 i la que es pretén portar avant en l'actualitat", comença l'escrit.

Moltó denuncia que aquest trasllat que es pretén dur a terme forma part dels canvis introduïts en el projecte d'ampliació nord del Port de València per part dels seus actuals responsables, amb el president Aurelio Martínez al capdavant.

"Aquest trasllat no estava prevista en el projecte inicial de 2007, i en conseqüència no està emparat per l'informe ambiental de 2007 quan l'Autoritat Portuària de València (APV) va obtindre una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) ara totalment desfasada, i per això presentem aquesta queixa al Defensor del Poble", expressa.

El motiu principal de queixa dels veïns de Natzaret radica en l'amarrament de grans vaixells portacontenidors, ferris i de creuers turístics al costat del nucli urbà de la ciutat, i especialment en el mateix barri, així com en la Punta, Grau i la Marina de València. Aquestes zones "són una greu font de contaminació atmosfèrica i acústica, a causa de la gran potència dels motors, a la càrrega i descàrrega de contenidors, i al fet que utilitzen combustible de baixa qualitat amb alt percentatge de sofre. Com a mesura de precaució els amarraments d'aquests vaixells haurien d'allunyar-se dels molls més pròxims al nucli urbà. No obstant això, es pretén fer tot el contrari amb l'esmentada terminal. Per això reivindiquem el dret a respirar aire net", assenyala Moltó..

Per part seua, el director general de l'Autoritat Portuària de València, Francesc Sánchez, ha assegurat que aquest trasllat no requereix una Declaració d'Impacte Ambiental (DIA), segons la legislació: "És com si es construeix un edifici d'oficines". En la mateixa línia, el president de l'Autoritat Portuària Aurelio Martínez va insistir que en cap cas està disposat a sol·licitar una nova DIA i que "dimitirà abans que demanar una altra Declaració d'impacte Ambiental per a l'ampliació del port".

L'APV no ha respost encara a les al·legacions plantejades a la nova terminal per la Comissió Ciutat Port, de la qual forma part l'AV de Natzaret, ni tampoc als informes municipals que avalen la necessitat d'una nova DIA.

Arxivat a:

Destacats