"El creixement de l'ús de la bici afavoreix el desenvolupament econòmic"

Guardar

0826 Carril bici avinguda Port
0826 Carril bici avinguda Port

L'Agenda Municipal de la Bicicleta (VLC AMBICI) ha organitzat una jornada en línia que se celebra demà i es podrà seguir a través de la web d'aquest ens públic «amb la finalitat de donar a conéixer que l'aposta per la mobilitat sostenible concedeix millores en l'economia que han de ser conegudes i comptabilitzades». D'aquesta manera, tal com ha explicat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, «el creixement de l'ús de la bici afavorir el desenvolupament econòmic més estable i sostenible a les ciutats, i molts països del nostre entorn han comptabilitzat aquestes dades al detall i coneixen els beneficis que aporta a la societat».

Segons ha informat el regidor, «aquesta serà la primera acció d'una línia de treball en la qual l'Agència Municipal de la Bicicleta de València vol visibilitzar els beneficis econòmics del sector de la bicicleta».

La primera taula d'aquesta jornada introduirà la temàtica amb ponents d'àmbit internacional. En representació de European Cyclist Federation, Holger Haubold informarà dels estudis que aquesta organització ha elaborat en el sector econòmic europeu i explicarà «com l'ús de la bici pot facilitar solucions a grans problemes actuals». «També mostrarà beneficis interns i externs de l'ús de la bici. Així com, una comparativa dels règims fiscals per a diferents maneres de transport en els diferents països europeus i l'impacte de la bici en l'ocupació i creació d'ocupació».

La webinar del matí continuarà amb intervenció d'una representant de Bikeconomy Fòrum, Gianluca Santilli, qui presentarà l'«experiència positiva italiana», amb algunes de les accions desenvolupades en aquesta línia.

La taula la tancaren altres intervencions, com la de Marian Sintes, de l'àrea de salut de ConBICI, que parlarà de «els beneficis psico-físics i costos d'oportunitat de l'ús de la bicicleta a la ciutat». Seguidament, Guillermo Mateu de l'escola de negocis Burgundy School of Business de la Université Bourgogne Franche-Comté, realitzarà una «anàlisi empírica de la situació a la ciutat de València».

La jornada es tancarà amb la videoconferència de la vesprada, en la qual participaren representants dels diferents sectors de l'economia nacional i valenciana, que parlaran de cicloturisme, indústria, botigues, ciclologística i altres servicis destacats de l'economia de la bicicleta. Intervindran representants d'Encicle, Rutes Pangea, Ambe, TodoBici i Bicicletes Quer.

La Jornada es podrà seguir en directe en la web de l'Agència de la Bicicleta. Les persones interessades a participar en el debat hauran d'inscriure's en:

https://bit.ly/2RKoe2B

Destacats