El Consistori aposta per la universalitat educativa per als xiquets de 0 a 3 anys

Guardar

Un grup d'alumnes, en una aula infantil
Un grup d'alumnes, en una aula infantil

El Ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat una moció en la qual es compromet a impulsar la realització d'un estudi específic sobre la situació de l'educació infantil a la ciutat de València, que servisca de base per a la quantificació i planificació de la progressiva universalització de l'etapa educativa 0 a 3 anys, en coordinació amb la Conselleria d'Educació.

Per part seua, Fernando Giner ha assenyalat que «és necessari modificar les bases del xec escolar perquè en el curs 2019-2020 totes les famílies puguen accedir, sense distinció, a un xec escolar universal durant 11 mesos per als seus fills de 0 a 3 anys». D'altra banda, en nom del Grup Popular, Cristobal Grau ha ressaltat que «es tracta de fer un xec basat en la gratuïtat i universalitat, és un repte que és possible i hem de posar damunt de la taula».

Així mateix, Maria Oliver ha destacat que «això es podria haver fet fa molts més anys i mai s'havia realitzat». La regidora d'Educació ha assenyalat que «l'objectiu és la universalitat de l'etapa de 0 a 3 anys, però abans és necessari un estudi específic d'aquest àmbit», ha afegit. Així, finalment s'ha aprovat una moció alternativa, davant la moció presentada pel Grup Ciutadans.

REPARACIONS EN EL CEIP SAN JOSÉ DE CALASANZ

El Ple municipal ha rebutjat la moció presentada pel Grup Popular sobre el CEIP San José de Calasanz, que ha comptat amb els vots a favor dels partits de l'oposició i en contra del Govern municipal. El regidor Grau, en nom del Grup Popular, ha assenyalat «la necessitat de l'execució de les obres, abans de l'inici del pròxim curs, ja que no s'han dut a terme les obres que estaven previstes en el segon semestre del 2018».

Així mateix, Giner del Grup Ciutadans ha destacat que «amb el Pla Edificant de 400.000 euros al final no es farà res en tot el mandat». Per la seua banda, el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha assenyalat que «el col·legi necessitava la reforma des de fa molt de temps i en 24 anys els governs del PP no han fet res». A més, ha explicat que les obres en aquesta escola «començaran el 2 d'abril, tenim la memòria tècnica del CEIP Calasanz i 21 col·legis més en projecte amb el Pla Edificant».

BAN DE FALLES

El Ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat una moció en la qual l'Ajuntament es compromet a instar a la comissió de Diàleg de les Falles a continuar treballant per la millora de la gestió de la festa, així com instar a tots els agents, festius, polítics i socials a reconéixer el caràcter plural i divers de la festa de les Falles, i a evitar qualsevol possible temptativa d'ús polític. També felicitar i agrair a la ciutadania i a les comissions falleres pels esforços generalitzats en el compliment del Ban Faller de 2019, així com als agents veïnals, fallers, empresarials, de comerciants i de consumidors, pels acords als quals s'ha arribat.

El Grup Popular ha donat suport a «la constitució d'una Comissió Municipal de la qual formen part tots els grups polítics amb la finalitat d'estudiar i donar solucions als problemes plantejats en Falles». Per la seua part, la regidora no adscrita María Dolores Jimenez ha exposat que «amb una taula en la qual puguen participar tots els partits es pot arribar a millors solucions». D'altra banda, Amparo Picó (Ciutadans) ha exposat que «l'octubre de 2015 van presentar una moció per a fer una comissió municipal de festes però per a totes les festivitats de la ciutat».

Així mateix, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que «per primera vegada s'ha realitzat el Ban de Falles i s'ha reunit a tots els agents fallers, amb els quals a través de diverses reunions han sigut capaços de consensuar solucions i mesures que afavoreixen a tots». Així, finalment, s'ha aprovat una moció alternativa davant la presentada pel Grup Ciutadans, després de l'abstenció de tots els partits de l'oposició.

PREVENCIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ I POLÍTIQUES D'ACOLLIMENT

El Consistori ha aprovat en el Ple municipal la moció presentada pel Govern Municipal, després d'obtenir tots els vots a favor menys el de la regidora no adscrita, Maria Dolores Jimenez, per a frenar, dins de les competències municipals, les activitats que fomenten l'odi, la discriminació, el racisme i la violència, així com la no aprovació de cap mesura que comporte connotacions racistes i xenòfobes. També reforçar i implementar polítiques públiques de prevenció contra la discriminació, i continuar amb les polítiques actives d'acolliment.

Maria Jesús Puchalt, del Partit Popular, ha explicat que «no s'ha posat objecció, només es proposa alguna addició referida al compliment de la legalitat i canviar 'Ciutat Refugi' per una ciutat que ofereix el degut acolliment i atenció».

Així mateix, Neus Fábregas ha exposat que «el no estar d'acord amb el concepte de ciutat refugi, com és el seu cas, comporta no apostar per posar en el centre de les polítiques a les persones». «Aprovàrem el setembre de 2015 declarar València com a Ciutat Refugi i continuem treballant perquè això no siga sols una declaració, no traurem una cosa tan bàsica com el dret a triar on viure, i a eixir i entrar del país», ha afegit.

Arxivat a:

Destacats