El Consell Local d'Immigració i Interculturalitat i la Junta Central Fallera faciliten l'acostament entre les comissions i el veïnat d'origen immigrant

Guardar

FallasAntigor1
FallasAntigor1

Una dotzena de representants del Consell Local d'Immigració i Interculturalitat (CLII) visitarà demà tres falles. Amb aquesta acció es dóna continuïtat a la trobada que l'esmentat consell i la Mesa de Diversitat de la Junta Central Fallera van mantenir el 30 de novembre de 2018, en la seu de la JCF, amb la finalitat de compartir informació per facilitar l'acostament entre les comissions falleres i el veïnat d'origen immigrant.

De fet, la visita de demà es planteja com un pas previ a un taller pràctic que tindrà lloc a l'abril, entre el món faller i el CLII, amb l'objectiu d'obtenir propostes concretes i pràctiques d'accions per a garantir l'esmentat acostament.

Concretament, els representants del CLII seran informats sobre les vivències d'una comissió fallera. A més, en la conversa, es procurarà posar l'accent en el paper de la falla com a element de sociabilitat i ajuda mútua entre els seus membres (més enllà de l'organització festiva), com a escola d'organització col·lectiva i com a agent d'integració de la immigració interior que es registrà en els anys 60 i 70 del segle passat.

Entre els objectius de la visita es troben estimular l'interés recíproc a partir d'una experiència d'interacció positiva. També es busca establir llaços entre les Comissions Falleres i les associacions de persones migrants i de suport a la immigració, i afrontar el taller pràctic de trobada amb millor coneixement i disposició sobre una comissió fallera «per dins».

L'itinerari començarà a les 18.00 h amb la visita a la Falla Na Jordana. La següent trobada es durà a terme amb la comissió Borrull-Socors i, seguidament, al voltant de les 20 hores, es visitarà la falla Lepanto-Guillem de Castro.

Arxivat a:

Destacats