El Consell Escolar de València manté els dies festius de Falles

Guardar

Aula d'un col·legi valencià
Aula d'un col·legi valencià

El Consell Escolar Municipal de València ha aprovat aquest dijous mantindre com a festius escolars els dies 16, 17 i 18 de març, de manera que s'ha rebutjat la proposta formulada per l'Ajuntament per a limitar les vacances de Falles amb motiu de la pandèmia de coronavirus.

El consistori havia plantejat deixar el 18 de març com no lectiu i traslladar a maig --en principi als dies 3 i 4-- els festius del 16 i 17, segons avançava hores abans la regidora d'Educació, Maite Ibáñez.

La proposta arribava després de les últimes recomanacions sanitàries llançades des de la Generalitat perquè se suspengueren els festius escolars previstos per a març, atés que no se celebraran ni les Falles ni la Magdalena per la pandèmia de Covid.

No obstant això, finalment el Consell Escolar Municipal no ha donat llum verda a aquesta opció i ha acordat mantindre els festius escolars tal com estaven plantejats. En concret, hi ha hagut set vots a favor del plantejament de l'Ajuntament i 22 vots a favor de no modificar el calendari inicial.

Des de l'Ajuntament s'ha posat en valor "la voluntat de diàleg de la comunitat educativa i de treballar de manera coordinada, donant espai a tots els punts de vista". També ha ressaltat l'"esforç realitzat pels docents" i ha apel·lat a la responsabilitat.

Destacats