El Consell donarà llum verda aquest divendres a una ajuda de 2,3 milions per a la regeneració urbana del Cabanyal

Guardar

regeneracion_cabanyal
regeneracion_cabanyal

El ple del Consell del pròxim divendres donarà llum verda a la subvenció corresponent a 2019 de les Ajudes a la Regeneració i Reurbanització Urbana (ARRU) del barri del Cabanyal de València. En concret, s'aprovarà una partida que ascendeix a 2.362.490 euros.

Així ho ha anunciat el vicepresident i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, que aquest dilluns s'ha reunit amb la regidora d'Habitatge de València, Isabel Lozano. Aquesta trobada s'emmarca en les reunions de coordinació que totes dues institucions han mantengut a fi de fixar línies de treball conjunt per a avançar i donar un empenyiment a la regeneració urbanística del barri Cabanyal-Canyameral.

Martínez Dalmau li ha transmés a Lozano "que divendres que ve el Consell autoritzarà la subvenció anual corresponent a 2019 i que ascendeix a 2.362.490 euros". "És una prioritat atendre el conveni perquè puguem gestionar l'actuació de regeneració i renovació urbana i rural (ARRU) del barri de Cabanyal-Canyamelar de València", ha remarcat.

El cost total de l'actuació ascendeix a 8.258.937,33 euros, a aportar pel Ministeri de Foment, Generalitat, Ajuntament i particulars fins a 2022 i inclou la rehabilitació de 170 habitatges, la renovació de deu i un programa de reallotjaments.

Així mateix, en la reunió de hui s'han tractat altres temes relatius a l'actuació en el barri tals com la rehabilitació d'habitatges desocupats i l'ús dels solars produïts per la demolició de les edificacions existents.

Martínez Dalmau ha incidit en la "necessitat de coordinar tasques entre les diferents administracions i institucions per a donar un impuls en les polítiques de regeneració i en el cas del Cabanyal perquè el veïnat perceba que en realitat s'està actuant".

L'àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural del Cabanyal Canyamelar a València (Pla Estatal de foment del lloguer d'habitatges, la rehabilitació edificatòria, i la regeneració i renovació urbana, 2018-2021) es va declarar sobre la base de l'Acord de 29 d'octubre de 2018 de la Comissió Bilateral de Seguiment Generalitat-Ministeri de Foment amb l'Ajuntament de València.

Arxivat a:

Destacats