El col·legi municipal de Benimaclet, segon premi estatal de horts ecològics educatius

El concurs ha registrat una participació de 78 candidats

Guardar

1109 Ibáñez Premi Hort Escolar CM Benimaclet (4)
1109 Ibáñez Premi Hort Escolar CM Benimaclet (4)

El Col·legi Municipal de Benimaclet ha sigut reconegut amb el segon premi en el concurs estatal Premi Horts Educatius, que enguany celebra la 6a edició. La iniciativa del centre escolar valencià, impulsada per la Fundació Tríodos i l'Associació Vida Sana, ha sigut premiada entre un total de 78 candidatures presentades, de les quals 11 procedien de diferents punts de la Comunitat Valenciana.

El centre ha aconseguit el segon premi en les categories d'Infantil i Primària (les dos àrees en les quals oferix servicis educatius). El jurat que ha distingit la tasca del col·legi municipal de Benimaclet ha estat integrat per membres de la Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica,.

Es tracta d'un centre escolar gestionat per l'Ajuntament de València que també ha sigut destacat en altres categories dels premis, de les quatre a les quals es pot optar en total. Divendres 22 de novembre l'alumnat i professorat premiats es desplaçaran a Madrid per a recollir el seu guardó en un acte en què hi haurà una sèrie d'activitats al voltant del lema «Horts que transformen: alimentació i clima».

La regidora d'Educació, Maite Ibáñez, ha destacat la importància d'este reconeixement, «que ho és a tota la comunitat educativa del CM Benimaclet». «Els/les 400 alumnes del centre reben així un suport a una de les seues principals activitats lúdiques i participatives: l'hort escolar», ha destacat.

Com a premi, el centre rebrà un guardó d'autor, així com lots de llibres i llavors, un pack d'eines, i una taula de cultiu per a l'hort. La regidora Ibáñez ha subratllat que «este guardó potencia la visibilitat i promoció a través dels servicis escolars, de cara a l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible», i ha assenyalat especialment que es fa des d'un col·legi situat en Benimaclet, antic poble agrícola. La posada en ús de l'hort escolar ha comptat, des de l'any 2014, amb la implicació de mares i pares del centre, i des d'eixe moment s'ha observat un increment constant de projectes al voltant d'esta instal·lació. L'hort escolar del col·legi municipal Benimaclet s'estén sobre una superfície de 120 metres quadrats, i està gestionat per tres professores i dos professors.

La regidora d'Educació ha agraït la «implicació fonamental de les mares i els pares en les activitats», i ha manifestat que, encara que la creació de la Comissió de l'Hort Escolar va servir per a assentar les bases d'este, «cal destacar que la instal·lació ha generat una interacció entre la comunitat i el centre que va molt més allà d’allò lectiu: des de la preparació del terreny a l'inici del curs, a la quantitat de tasques i processos que es poden viure en este espai ecològic, i que ara ens enorgullix que haja sigut premiat a nivell estatal. L'Ajuntament els transmet l'enhorabona pel seu treball».

Destacats