El centre de servicis socials de la Saïdia arranca la pròxima setmana

Guardar

centro-servicios-sociales-saïdia
centro-servicios-sociales-saïdia

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha visitat aquest matí el nou Centre Municipal de Servicis Socials, situat al barri de la Saïdia, amb el qual s'amplia el nombre de centres a dotze a la ciutat de València. Així mateix, el personal municipal començarà la setmana que ve l'atenció al públic. Concretament està situat al carrer Sarrión, a la cantonada amb l'avinguda de Portugal; i l'obertura arriba després que el Consistori haja realitzat una sèrie d'obres durant dos mesos i mig en el local, per deixar-lo plenament disposat per a la tasca d'atenció al públic.

Castillo ha explicat que «l'equip de Servicis Socials de Saïdia ja està preparant-se per a dilluns començar a treballar amb els usuaris, hem fet una visita per a veure que està tot agafant forma i estem molt satisfets, ja que serà un centre que atendrà una població d'aproximadament 40.000 usuaris, i que descongestionarà el Centre de Salvador Allende i en part el de Campanar».

Respecte al personal que atendrà el nou centre, hi haurà un total de 15 treballadors i treballadores, entre professionals de treball social i auxiliars. Concretament la seua zona d'actuació comprendrà els barris de les Tendetes i El Calvari, ara objecte del centre de Campanar, i els de Marxalenes, Morvedre, Tormos i Sant Antoni, corresponent al centre de Salvador Allende.

La regidora ha destacat que «aquest és el nou model amb el qual ha de treballar la ciutat de València, centres d'un nivell de població assequible on l'atenció siga més fàcil, pròxima i personalitzada». «Continuarem treballant per incrementar el nombre de Centres Municipals de Servicis Socials de la ciutat de València», ha afegit.

Quant als centres en els quals s'està treballant actualment, Castillo ha exposat que «es preveu que en poc temps s'inaugurarà el centre del Cabanyal. També estem amb el projecte del nou Centre de Benicalap, sobre el que estem treballant en els plànols, i que descongestionarà el Centre de Campanar, que es quedarà amb una millor atenció a la població».

CONVENI AMB L'ASSOCIACIÓ HOGARES COMPARTIDOS

Durant la seua visita, la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, ha informat sobre el conveni signat entre l'Ajuntament i l'Associació Hogares Compartidos per al desenvolupament d'un projecte de convivència dirigit a les persones majors de la ciutat. Es tracta d'una iniciativa d'«habitatge compartit», que preveu que les persones beneficiàries establisquen relacions de convivència i suport recíproc, de manera que puguen mantenir la seua autonomia personal i el seu entorn, i evitar l'ingrés en institucions. El projecte es basa en el concepte d'«envelliment actiu».

Mitjançant aquest acord, l'Associació Hogares Compartidos es compromet a organitzar la posada en marxa i gestió econòmica de les llars, així com realitzar la selecció de les persones residents. Així mateix, haurà d'oferir informació i orientació sobre les activitats relacionades amb l'envelliment actiu, realitzar un seguiment de cadascuna de les llars, i tramitar les autoritzacions i llicències necessàries per a la posada en marxa de l'activitat.

Per part seua, l'Ajuntament es compromet a disposar d'habitatges per al seu ús com a llars compartides. I, a més, específicament a través dels Centres Municipals de Serveis Socials (CMSS) de la Regidoria de Benestar Social i Integració haurà d'informar i orientar les persones majors (tasca que inclou la detecció i derivació de les persones interessades), i tramitar els recursos socials que corresponguen a les persones allotjades.

Tal com estableix el conveni, es constituirà una comissió de seguiment amb representants designats per les dues parts en règim de paritat, que es reunirà amb caràcter semestral, davall la presidència de la regidora de Serveis Socials, Consol Castillo. L'acord tindrà una vigència de dos anys, prorrogables fins a un màxim de dos anys més.

Destacats