El CEIP 103 inaugura curs deixant arrere deu anys en barracons

A les 11.30 hores tindrà lloc la inauguració oficial del CEIP 103 amb la presència d’autoritats

Guardar

ceip-103
ceip-103

El CEIP 103 s'acomiada definitivament dels barracons que li han acompanyat al llarg de deu anys. Arrere deixa ja l'abandó al qual va ser sotmés, malgrat que va ser construït provisionalment en 2009. Anys de reivindicacions, de lluita incansable per part de familiars, personal docent i alumnat que l'única cosa que demanaven eren aules dignes per a poder impartir un ensenyament de qualitat.

Hui, aquest llarg malson arriba a la seua fi. El CEIP 103 obri les seues portes per a començar el seu primer curs escolar en un centre escolar en condicions. Aquest 9 de setembre, sens dubte, serà recordat. I és que l'alumnat d'aquest centre canvia els barracons, que provocaven aturs en les classes en dies de pluja intensa, per un col·legi digne que compta amb 9 unitats d'Infantil, 18 de Primària, un menjador escolar i un habitatge per al conserge.

nuevo-ceip-103 facebook.com/Barracones103

Des que el gener de 2018, les primeres màquines començaren a treballar en les antigues naus de Cross València, les obres s'han anat desenvolupant segons el que es preveu. A més, com avançava la regidora de Gestió de Recursos de l'Ajuntament de València, Luisa Notario, a València Extra, "estem agilitant tots els tràmits per a l'alta de subministraments perquè, al setembre, els alumnes i alumnes ja puguen començar les classes en el nou centre".

I així ha sigut. Comença un nou curs escolar que, segur, serà molt diferent del d'anys anteriors. Per això, el CEIP 103 serà testimoni d'un acte inaugural, que començarà a les 11.30 hores, i al qual no faltaran la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau; i el conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Gràcies a la creació del Pla Edificant, creat per la conselleria d'Educació, els processos per a la recuperació de centres, que havien estat durant anys abandonats, s'han agilitat. I el resultat no és un altre que una inversió de 708,6 milions d'euros a través d'aquest pla per a la dignificació dels centres escolars.

L'entorn del CEIP 103 també estrena nova imatge

L'Ajuntament de València ja ha posat en servei el nou carril bici del carrer Eivissa, que connecta el Jardí del Túria i L'Albereda amb les Naus i La Marina. Una intervenció que també ha consistit en una reurbanització del mateix carrer i de l'entorn del nou col·legi CEIP 103.

carril-bici-ibiza Foto: València en Bici

Destacats