El carrer Sagunt de València celebra el seu tradicional Sant Antoni Abat

Un altre dels llocs emblemàtics per a celebrar Sant Antoni és Canals

Guardar

640px-parada_fira_del_porrat3
640px-parada_fira_del_porrat3

Hui, 17 de gener, la Comunitat Valenciana celebra la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. I encara que en moltes localitats valencianes ja van organitzar, durant el cap de setmana passat, diferents activitats, com la tradicional foguera de Sant Antoni o la benedicció dels animals pel rector, per a celebrar-ho, hi ha els qui prefereixen esperar-se fins al dia oficial.

Aquest és el cas de València, concretament en el carrer Sagunt, on, com cada any, la Hermandad de Sant Antoni Abat ha organitzat una festa extraordinària amb música, balls tradicionals i, fins i tot, focs artificials.

Anit, va tenir lloc la popular foguera, en el cim de la qual es va col·locar un porquet, en honor al sant. I aquest matí, a les 12.00 hores, un gran nombre de devots presentaran els seus animals perquè siguen beneïts, una vegada realitzada la tradicional solta de colomes. Un esdeveniment que reuneix a les diferents forces de seguretat de la ciutat, així com a les Falleres Majors de València.

Tal com marca la tradició, en primer lloc, es beneiran als animals domèstics. A continuació, passarà la Guàrdia Civil muntada en cavalls i amb uniforme de gala. Tot seguit, faran la seua entrada, en un carruatge de cavalls, les Falleres Majors de València, que aniran seguides per les forces de la Policia Nacional.

La desfilada continuarà amb un grup de tabalet i dolçaina, les unitats canines de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i Militar, carros de tipus de conreu, els carruatges i enganxes de luxe, participants d'hípica i de picadors i, per a finalitzar, amazones i genets que faran demostracions amb els seus cavalls al llarg de tot el carrer.

I com no podia ser d'una altra manera, els assistents també podran gaudir del famós 'Porrat de Sant Antoni', un mercat, que estarà obert de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, on trobaràs productes tradicionals i fruita seca.

D'altra banda, també us podeu acostar fins a Canals, un dels llocs més espectaculars per a gaudir de la festivitat de Sant Antoni Abat. I és que encara que la foguera del dia 16 és impressionant, ja que està inscrita en el Llibre Guiness dels Records com 'La Foguera de Llenya més gran del món', la resta de dies també són molt populars.

Així, hui, 17 de gener, realitzen la tradicional benedicció d'animals, amb danses valencianes i desfilades. I demà, 18 de gener, celebren el 'Dia dels Parells', una jornada en la qual els festers de Sant Antoni i els veïns de Canals ixen al carrer per a celebrar la festa, mentre degusten productes de la nostra gastronomia valenciana, entre els quals, sens dubte, no pot faltar l'arròs al forn.

Destacats