El Carnestoltes arriba a València aquest cap de setmana

Els barris de Russafa i el Cabanyal es preparen per a gaudir dels seus carnestoltes

Guardar

Entorn del mes de febrer i març, diferents localitats de la Comunitat Valenciana celebren els carnestoltes. Una divertida festa en la qual la música, el color, però, sobretot, les originals disfresses són els principals protagonistes. I el cap i casal no podia ser menys. Per això, a València Extra, t'informem dels Carnestoltes a València 2019, que es concentraran en els barris de Russafa i el Cabanyal.

Carnaval ValenciaAmb huit anys d'història, el Carnestoltes de Russafa 2019 arranca aquest dissabte, 16 de febrer, amb el lema 'Carnestoltes a Banda'. I és que les bandes musicals de la Comunitat Valenciana, però també de diferents parts del món tindran un paper destacat. Enguany, el Carnestoltes de Russafa vol celebrar la multiculturalitat, i ho farà amb una desfilada en el qual participaran comparses de països llatinoamericans, com Colòmbia, Bolívia, el Perú o Xile, que mostraran la seua cultura, la seua música i el seu ritme als assistents.

Però, a més, també estarà molt present les reivindicacions socials. En aquest sentit, juntament amb les 22 bandes de música que desfilaran, participaran Obrint Fronteres o l'AMPA dels centres Balmes i Alejandra Soler. Així mateix, el carnestoltes comptarà amb un Punt Violeta, situat al carrer Puerto Rico, 26, en el qual una psicòloga estarà a la disposició de qui el necessite per a prevenir comportaments masclistes, homòfobs, transfòbics o racistes.

La cercavila, que combinarà la música tradicional valenciana amb ritmes llatins, començarà a les 16.00 hores des del Parc Manuel de Granero, i recorrerà els carrers Filipines, Literato Azorín, Sueca, Dénia, Cuba i, finalment, Pintor Gisbert. La festa continuarà fins a les 00.00 hores, aproximadament.

I el barri mariner del Cabanyal torna a acollir, una vegada més, el 'Cabanyal-New Orleans'. La Societat Unión Musical de Pescadores és, de nou, l'encarregada d'organitzar el Carnestoltes del Cabanyal 2019. Serà el diumenge, 17 de febrer, a les 11.00 hores, quan comence una acolorida desfilada que arrancarà en el col·legi Santiago Apòstol per a, després, recórrer els diferents carrers del barri. Aquest singular carnestoltes comptarà amb la participació de músics destacats del Jazz, juntament amb músics de les societats musicals del Marítim. La diversió està més que assegurada.

Arxivat a:

Destacats