El Carme, un barri amb història

Este barri combina oci i cultura sense perdre la seua essència

Guardar

Foto: Jorge Franganillo
Foto: Jorge Franganillo

Probablement, el barri del Carme, que es troba en el centre històric de València i que forma part dels barris del districte de Ciutat Vella, siga un dels més populars i amb més encant de la ciutat. Un barri que ha crescut entre muralles: Una musulmana, que limita el costat est i que va ser construïda en el segle XI per Abd al-Aziz ibn Amir,y una altra cristiana, alçada en el segle XIV durant el regnat de Pere II el Cerimoniós, que no sols protegia la ciutat pel costat oest, sinó que a més, feia del lloc el punt principal d'entrada i eixida de València.

Foto: Jorge Franganillo Foto: Jorge Franganillo

La Plaça del Carme va ser la primera a cridar-se així, ja que es va situar enfront de l'església parroquial de Santa Cruz, just abans del Convent del Carme. A poc a poc, tot el barri va anar adoptant este nom.

Al llarg de tots estos anys, el Carme ha patit nombroses modificacions. Ha sigut horta, refugi musulmà, llar de l'aristocràcia medieval, lloc de convents o zona proletària. No obstant això, este barri ha sabut mantenir la seua tradició a través d'edificis o palauets en què, encara, es poden observar els badalls d'una història ja passada.

Actualment, el Carme s'ha convertit en un dels llocs de moda de València. Oci i cultura fan que esta zona siga perfecta per a perdre's entre els seus carrers. Degustar gastronomia internacional, ballar en locals de diferents estils musicals o gaudir d'una gran diversitat cultural són algunes de les propostes que ofereix este barri valencià.

A València Extra et proposem alguns locals, dels molts que hi ha, que no pots deixar de visitar si estàs pel barri del Carme.

Font: Carmen Polo Terrace Font: Carmen Polo Terrace

En primer lloc, és imprescindible visitar algunes de les seues places, com la del Negrito o la del Collado per a gaudir de les seues terrasses. En esta línia, encara que un poc més car, està 'Carmen Polo Terrace'. En este local, situat en les altures de l'Hotel del Carme, podràs menjar, sopar, prendre una copa o donar-te un bany en el seu jacuzzi, mentre contemples les increïbles vistes de la ciutat.

I si estàs pensant eixir de festa, 'Bolsería' és un dels pubs mítics del barri. No obstant això, hi ha locals per a tots els gustos musicals. Per exemple, si eres amant del rock, 'La Flama', en el carrer Roteros, és el lloc perfecte per a tu. Però si al contrari, prefereixes escoltar soul, jazz o funky no pots anar-te'n sense passar per 'Gong'.

Finalment, en Radio City, trobaràs un multi espai cultural en el que no sols es pot gaudir de bona música, sinó que també trobaràs diferents exposicions o representacions teatrals.

Així que no t'ho penses. Visita el barri del Carme i deixa't embriagar per la mescla de cultures i sabors que t'ofereixen els carrers d'este barri de València.

Arxivat a:

Destacats