El calendari pirotècnic d'aquestes Falles 2019 et sorprendrà

Guardar

Mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València
Mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València

La pólvora ja està preparada perquè les Falles 2019 estan més a prop que mai.Les Falles de València han revelat el calendari pirotècnic de 2019 a mes i mig de l'inici dels dies grans, amb els trets des de la inauguració de l'Exposició del Ninot d'aquest divendres fins a l'últim, el de la Cremà de la nit del 19 de març.

La Junta Central Fallera (JCF) ha donat a conéixer el programa aquest dijous a la vesprada durant la celebració de la Gala de la Pirotècnia en el Palau de l'Exposició de València.

El calendari va arrancar el passat cap de setmana amb els actes d'exaltació de les Falleres Majors 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, en el Palau de la Música, a càrrec de les pirotècnies Martí i Nadal-Martí, respectivament.

Aquest divendres, 1 de febrer, arriba el torn de la inauguració de l'Exposició del Ninot en el Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, a les 21.15 hores amb la pirotècnia Zarzoso.

La següent cita està marcada en l'agenda el dissabte 23 de febrer, amb un espectacle pirotècnic d' Amstel en La Marina de València a càrrec de Ricasa. La històrica signatura oferirà en aquesta vetlada "la 'mascletà' vertical més alta de la història" enfront del Veles e Vents

Un dia després, el diumenge 24, a les set del matí arriba la tradicional 'despertà' als carrers Pau i Sant Vicent per part de la pirotècnia Zarzoso. L'"apoteosi" final arribarà a les 8 hores en la plaça de l'Ajuntament, amb els tirs de Pirotècnia Valenciana.

Eixe mateix diumenge València viurà la seua primera 'mascletà' en la plaça de l'Ajuntament, a les dues de la vesprada com a marca la tradició, també amb un espectacle oferit per la mateixa firma pirotècnica.

CRIDA

El calendari faller entrarà definitivament amb la Crida des de les Torres de Serrano, l'últim diumenge de febrer des de les 20.30 hores, amb un espectacle pirotècnic de Peñarroja per a donar la benvinguda a les festes josefines de 2019.

Ja al març, el divendres 1, la primera 'mascletà' diària també vindrà de la mà de Peñarroja, a la qual prendrà el testimoni el dissabte 2 la pirotècnia Mediterrani també amb una 'mascletà' de colors a mitjanit des de la plaça de l'Ajuntament.

Els següents dies oferiran els trets de les dues de la vesprada els pirotècnics d'Alpujarreña (diumenge 3), Saragossana (dilluns 4), Nadal-Martí (dimarts 5), Pibierzo (dimecres 6), Gironina (dijous 7) i Martí (divendres 8).

'MASCLETÀ' NOCTURNA DE COLORS

A una setmana de les Falles, el dissabte 9 de març arribarà el torn de la pirotècnia Aitana amb la 'mascletà' de la vesprada i una altra especial de colors a mitjanit, amb 'Els focs de la plantà'.

L'endemà, diumenge 10, la tradicional 'mascletà' de les 14 hores portarà el segell de Germans Caballer. El calendari segueix amb les pirotècnies Tomás (dilluns 11), Germans Ferrández (dimarts 12), Crespo (dimecres 13), Torís (dijous 14) i Zarzoso (divendres 15).

Aqueix divendres arribarà l'esperada 'plantà' dels monuments fallers amb l'espectacle 'L'Alba de les Falles', a mitjanit en la plaça de l'Ajuntament per part de la pirotècnia Peñarroja.

CASTELLS DE VULCANO, FX CABALLER I RICASA

Ja en els dies centrals de les festes, el dissabte 16 dispararà la 'mascletà' de la vesprada FX Caballer, mentre que el primer castell des de l'Albereda portarà els colors de Vulcano. El diumenge 17, Vulcà repeteix en la 'mascletà' de la vesprada i deixa el tret del castell a FX Caballer.

Pirotècnia Valenciana i Ricasa seran els protagonistes dels trets del dilluns 18 de març, en la 'mascletà' i el castell de la 1.30 del matí, respectivament, amb l'apoteosi de la Nit del Foc.

Com a colofó, Ricasa s'encarregarà de l'última 'mascletà' del festiu del dilluns 19 de març i de l'espectacle per a la Cremà de la falla gran de València, a partir de la una del matí en la plaça de l'Ajuntament.

Arxivat a:

Destacats