El càlcul mitjà de pagament a proveïdors de l'Ajuntament de València se situa en 2020 en 24,03 dies

Guardar

Imatge del balcó de l'Ajuntament de València
Imatge del balcó de l'Ajuntament de València

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València va aprovar el divendres el càlcul de la Mitjana Mitjà de pagament a Proveïdors del mes de desembre que es va situar en 22,09 dies, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, qui ha manifestat que "una vegada més" aquesta dada "corrobora la bona gestió d'aquest Ajuntament en una cosa tan important com pagar pràcticament al dia als seus proveïdors".

D'aquesta manera, Borja Sanjuán ha ressaltat que el Govern municipal amb el pagament actualitzat de les seues factures als proveïdors i empreses que treballen amb l'Ajuntament "garanteix que les empreses puguen continuar funcionant i mantenint els llocs de treball".

Sanjuán ha precisat que si bé el període mitjà de pagament global de l'Ajuntament de València al desembre 2020 ha sigut de 22,09 dies, el càlcul global de l'any 2020 s'ha situat en una mitjana de 24,03 dies. "Aquesta és la millor xifra des que l'abril de 2018 va canviar el sistema de càlcul", ha ressaltat el regidor i ha precisat que en 2018 es va situar en 30 dies; en 2019 en 34,86 i enguany en 24,03.

A més, ha puntualitzat que el càlcul d'aquest termini "ja és real" perquè s'estableix "des que s'aproven els documents que acrediten la conformitat amb els béns entregats o serveis prestats. Abans, però, l'inici del termini de còmput es produïa des dels 30 dies següents a l'entrada de la factura en el registre administratiu.

Pel que respecta a altres administracions, segons les últimes dades publicades pel Ministeri d'Hisenda que corresponen a Setembre 2020, l'administració Central i les Comunitats Autònomes paguen en un termini mitjà de 35 dies, mentre que les entitats locals en 70,35 dies.

"D'acord amb aquesta informació, València, juntament amb Múrcia, és la segona ciutat d'Espanya (només per darrere de Barcelona) que paga en un termini menor", ha precisat Borja Sanjuán.

Destacats