El barri valencià de Campanar està de celebració

Del 3 al 19 de febrer, els veïns celebraran les festes en honor a la Verge de Campanar

Guardar

campanar
campanar

Ja han arribat al barri de Campanar les famoses festes celebrades en honor a la Verge de Campanar. Dies intensos, en els quals els veïns gaudiran de la bona gastronomia, la pólvora, desfilades de moros i cristians, i molta tradició.

Aquestes festes, que han sigut organitzades per la 'Junta de Festes Patronals de Nostra Senyora de Campanar', començaran hui, 3 de febrer, i finalitzaran el pròxim 19 de febrer. I com no podia ser d'una altra manera, el tret d'eixida d'aquesta celebració serà a càrrec del famós porrat, un mercat en el qual trobaràs des d'alimentació i dolços, fins a joguets i artesania.

Aquest porrat en honor a la Verge estarà obert tot el cap de setmana, amb l'objectiu de rememorar la tradició valenciana de celebrar aquest mercat durant els mesos d'hivern.

Però açò no acaba ací. Per això, a València Extra, t'informem de la programació:

11 de febrer: La tradició i la cultura inundaran els carrers de Campanar amb la celebració de calderes, així com amb la desfilada de moros i cristians, que començarà a les 18.00 hores.

17 de febrer: A càrrec de la Colla Dimonis Els Socarrats de Campanar, diferents carrers del nucli urbans d'aquest barri vibraran amb un extraordinari correfoc.

18 de febrer: Ofrena floral a la Verge de Campanar.

19 de febrer: És el dia gran de les festes de Campanar, i per a celebrar-ho s'han organitzat una gran varietat d'actes. Començarà el dia amb una despertà, que donarà pas a la coneguda 'missa de descobrir'. En aquesta cerimònia, s'alçarà el tapís que cobreix la imatge.

Després de la missa solemne, a les 14.00 hores tindrà lloc una extraordinària mascletà, que farà gaudir a veïns i visitants.

A la vesprada, els principals carrers de Campanar acolliran la processó, que finalitzarà amb un castell de focs artificials per a posar el fermall d'or a aquesta festivitat tan especial per als veïns d'aquest barri valencià.

Arxivat a:

Destacats