L'ecosistema valencià connecta amb la comunitat internacional i exhibeix el seu potencial en el festival tecnològic The Next Web

Guardar

Festival tecnolÒgic The Next Web
Festival tecnolÒgic The Next Web

València s'ha presentat a Amsterdam "com la joia tecnològica del Mediterrani". "En el marc de The Next Web Conference, "el major esdeveniment internacional de connexió entre fundadors, inversors, grans empreses i governs per a abordar l'estat actual i el futur de la tecnologia", l'Ajuntament de València, a través de València Activa, ha organitzat "una missió amb l'objectiu de visibilitzar el talent i projecció de l'ecosistema d'emprenedoria local i consolidar la visió de València com una ciutat d'oportunitats", segons ha informat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

Així doncs, València Activa, sota el lema 'Discover València: the Mediterranean Tech Gem', s'han plantejat dues accions de visibilització d'ecosistema: un esdeveniment dins del programa propi de The Next Web, una trobada de networking, concebut per a explicar a l'ecosistema emprenedor internacional perquè València és el millor lloc per a emprendre, treballar i invertir; i la participació en un estand en The Next Web Conference el que participen 8 startups i agents facilitadors de l'ecosistema emprenedor local per a mostrar el potencial de la ciutat.

L'estand valencià, coordinat per l'Ajuntament de València -a través de València Activa, VIT Emprende i VLC Tech City-, en col·laboració amb Invest in València i Social Nest Foundation, ha comptat amb la presència de KM Zero Hub, Zubi Group, Draper B1, Plug and Play, Idees-UPV, Demium, Closca i Internxt. Amb la seua participació en aquest espai es busca puguen donar a conéixer els seus projectes, establir relacions i contactes internacionals.

"València és sinònim d'oportunitats, un espai on el talent troba el seu lloc i on grans projectes volen estar, com la gigafactoria de Volkswagen o HP, que acaba de triar com a nova seu la nostra ciutat. És el nostre millor moment des de fa dècades", ha defensat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que va obrir l'esdeveniment al costat de la CEO de The Next Web, Myrthe van der Erve.

Durant la trobada, el subdirector d'emprenedoria de València Activa, Javier Mateo, va exposar les fortaleses de la ciutat per a ser un hub de referència en innovació i tecnologia.

L'ecosistema emprenedor va tindre veu pròpia en un espai de debat que va reunir grans referents de l'ecosistema valencià: Catalina València, community lead en KM Zero; Ángela Castelló, head of communinty de Demium; Luz Martínez, directora de comunicació de Zubi Group; Lorena Pedrós, assessora d'emprenedoria en Idees-UPV, Paloma Mas, events and culture manager en Plug and Play i Enrique Penichet, fundador de Draper B1.

En aquest espai, els i les participants van explicar els seus projectes davant la comunitat internacional i van concloure que l'ecosistema valencià destaca per ser altament actiu, col·laboratiu, obert i acollidor.

"Tenim un dels ecosistemes més dinàmics del món. I aqueix també és un dels majors actius de la nostra ciutat, al costat del talent, el suport de l'administració i la qualitat de vida, per a atraure projectes que ens situen com VLC Tech City. Som la joia tecnològica del Mediterrani", ha remarcat Sanjuán.

El talent local va tindre també el seu protagonisme en aquest side-event amb els dos pitches de les startups que participen de la mà de València en l'estand valencià: Closca i Internxt. El CEO, de Closca, Carlos Ferrando, va presentar amb detall aquesta marca valenciana de gran impacte que té com a objectiu fer de les ciutats llocs més amables, utilitzant el disseny com a eina per a aconseguir-lo. Compta amb 3 productes en el mercat: Closca Helmet, Closca Bottle i Suro.

Per part seua, Joan Mora, product manager d'Interxt, va explicar que l'objectiu d'aquesta startup valenciana és crear una Internet respectuosa amb l'usuari i el medi ambient. Un que siga segur d'utilitzar. Es tracta d'un núvol més privat, segura i ecològica.

L'esdeveniment tenia també com a objectiu posicionar a la ciutat com a destí d'inversió i per a això la directora d'Invest in València, Maria Escartí, va presentar aquest nou servei, impulsat per l'Ajuntament de València i Cambra València, que ha nascut per a acompanyar a projectes que vulguen implantar-se a València, garantir el seu èxit i que més empreses cresquen.

Així mateix, SocialNest Foundation, fundació liderada per la valenciana Margarita Albors, van presentar els seus programes per a fer créixer projectes sostenibles que creen un millor futur i van revelar els seus plans per a la ciutat.

The Next Web Conference

The Next Web Conference és un festival d'emprenedoria i innovació líder a Europa en qüestions relacionades amb la tecnologia que se celebra del 14 al 17 de juny a Amsterdam. Va començar en 2006, en una primera edició en la qual van participar 200 persones i en 16 anys ha crescut fins a acollir a més de 20.000 persones i 3.500 empreses de tot el món.

Davant la magnitud de l'esdeveniment i la possibilitat d'establir connexions d'interés per a la ciutat i l'ecosistema local, València Activa ha reforçat la seua presència en l'esdeveniment amb un estand de 50 metres quadrats on 8 startups i agents facilitadors poden connectar durant els dos dies que dura l'esdeveniment amb diferents públics, a més de mostrar els seus projectes.

Per a reforçar la visibilitat de l'ecosistema valencià en esdeveniments internacionals es va impulsar un esdeveniment paral·lel a l'agenda pròpia de The Next Web amb l'objectiu de generar sinergies entre la comunitat internacional participant de l'esdeveniment i l'ecosistema amsterdamés.

Destacats