Dos nous jardins a la Torre i Castellar-L'Oliveral

Guardar

jardines-la-torre
jardines-la-torre

L'Ajuntament de València comença demà la creació de dos nous jardins a la Torre i Castellar-L'Oliveral i una actuació per a millorar la il·luminació d'un espai de socialització per a gossos de recent creació també en aquesta última població, segons ha informat hui la regidora de Pobles de València, Lucía Beamud.

En la Torre, en el carrer Joan Reus Parra "crearem un jardí amb una extensió de 436,10 m², que es descompon en una zona de jocs 110 m², una zona enjardinada perimetral de 91,00 m² i una zona de circulació amb terra de morter de 192,04 m² que suposa una inversió de més de 90.000 euros" ha detallat la regidora de Pobles de l'Ajuntament de València, Lucía Beamud.

El mobiliari urbà estarà compost per nou bancs, tres papereres, una font abeuradora i dos fanals amb bàcul. En el mur mitger amb la indústria confrontant s'executarà un grafit amb motius i personatges històrics del Poble.

Com a actuacions prèvies es demolirà la llosa existent retirant la runa de la parcel·la. S'excavarà fins a la cota d'arrencada de l'actuació. Es realitzarà una base composta per àrid de trituració i tot-u compactada. S'eliminaran els encintats de vorada perimetral en tres punts per generar els accessos al jardí.

S'instal·laran jocs i elements de mobiliari urbà, com un conjunt de jocs, un balancí de tipus "Bota boja", un balancí tipus "Vagoneta", un gronxador cistella, nou bancs, tres papereres model Cibeles de 50 litres en color "verd pistatxo", dos fanals amb columna model Mahuella i lluminària model Campanar, font abeurador model Venus.

En zona enjardinada, es plantaran dos arbres de l'espècie Bauhinia acuminata, cinc Ginkgo Biloba en els escocells integrats en jardineres i dos arbres de l'espècie Morus Alba "fruit-less" en escocells aïllats. A la jardinera que discorre al llarg del mur existent es plantarà tanca de l'espècie Ligustrum lucidum i en la resta de jardinera de l'espècie Ligustrum Communis.

En Castellar, d'altra banda, demà s'instal·larà més il·luminació en la zona de socialització per a gossos del carrer Ador i es posaran màquines biosaludables en el jardí contigu, creats recentment, mentre que en el carrer de Rocío s'ampliarà el parc actual i s'incrementarà la zona de jocs amb nous elements. A més es canviarà el paviment de seguretat. Aquestes actuacions tenen un pressupost de 64.273 euros. En total 154.510 euros entre les tres actuacions.

Destacats