Dos carrers de València retran homenatge al veïnat del Cabanyal i a la periodista M.ª José Grimaldo

Els canvis de nom afectaran el tram final de l’avinguda Blasco Ibáñez i el carrer d’Alfarrasí de Benimàmet

Guardar

PEC Cabanyal
PEC Cabanyal

El tram final de l'avinguda Blasco Ibáñez i un tram del carrer d'Alfarrasí de Benimàmet retran homenatge a les demandes veïnals del Cabanyal i a la periodista M.ª José Grimaldo respectivament. «Poble Nou de la Mar» serà la nova denominació de l'últim tram de Blasco Ibáñez. A més, el carrer d'Estribord del Perellonet també modificarà el nom d'una de les seues parts, que passarà a anomenar-se «carrer de l'Estrop».

El tram de l'avinguda Blasco Ibáñez situat entre el carrer de Joan Mercader i el carrer de Lluís Despuig passarà a anomenar-se «carrer de Poble Nou de la Mar», a partir de la proposta de Félix Estrela, president de l'Associació de Veïns i Veïnes Cabanyal-Canyamelar. L'objectiu del canvi de nom és donar-li a l'espai urbà inicial del Cabanyal la denominació somiada per Blasco Ibáñez, que no consta en cap altra via pública de la ciutat de València.

Un altre canvi que afectarà la llista de carrers valenciana serà en honor a la periodista M.ª José Grimaldo García, que va ser subdirectora de Las Provncias i va morir el novembre de 2018. Així doncs, un dels carrers de Benimàmet, lloc on va nàixer i va viure, passarà a portar el seu nom; concretament, el tram del carrer d'Alfarrasí que va des de la Senda del Polvorí fins al carrer de Cocentaina, arran de la proposta de José García-Melgares, alcalde de Benimàmet-Beniferri. La iniciativa d'atorgar aquest reconeixement a la periodista es va aprovar el 15 de gener del passat 2019. Els motius per a seleccionar el tram que experimentarà el canvi de nom en Benimàmet han sigut la proximitat amb la zona en què va nàixer M.ª José Grimaldo García i la comoditat del veïnat, que podrà continuar denominant «carrer d'Alfarrasí» al tram que s'estén des del carrer Ave María fins a la Senda del Polvorí.

L'última via que presentarà un canvi en la seua designació serà el tram perpendicular del carrer d'Estribord del Perellonet, que va des de l'avinguda de Les Gavines (CV-500) fins al carrer d'Estribord. Aquest tram passarà a anomenar-se «carrer de l'Estrop». La proposta ha sigut presentada per l'alcalde del Perellonet, Luis Zorrilla Torres, amb l'objectiu de posar fi a diversos problemes de senyalització i recerca d'ubicació que han arribat a afectar, fins i tot, a ambulàncies.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha donat la seua aprovació per a donar continuïtat a les actuacions relacionades amb els tres canvis que modificaran la denominació del tram final de l'avinguda Blasco Ibáñez, del carrer d'Alfarrasí de Benimàmet i del carrer d'Estribord del Perellonet.

Arxivat a:

Destacats