Doctor Cavadas, una vida salvant altres vides

Volia ser veterinari, però ho va frenar haver de deixar València per a estudiar la carrera

Guardar

pedro-cavadas
pedro-cavadas

Wilmer Arias, un jove guatemalenc, que va quedar tetraplègic als nou anys per una lesió produïda per una arma de foc, ha sigut l'últim miracle del doctor Pedro Cavadas. Una cirurgia complicada en la qual han unit la columna vertebral a la pelvis, usant os del peroné, i que permetrà a aquest jove continuar amb una vida plena d'il·lusions i somnis per complir. I és que després de passar els últims anys enllitat, a causa de les greus úlceres que se li van desenvolupar en diferents zones del cos, ara, després de passar per les prodigioses mans del doctor Cavadas i el seu equip, seguirà el seu camí des d'una cadira de rodes amb lleugera mobilitat de braços i mans.

'Estava jugant als nou anys al costat dels meus cosins prop de casa, quan una bala perduda va travessar el meu coll'. Així relatava Wilmer aquest fatídic dia que li mantindria dos mesos i mig en coma i amb una immobilització permanent. Però va arribar ell, el doctor Cavadas, i la seua vida va començar de nou. Cirurgià d'èxit que, tal com ha confessat en diferents ocasions, es va deixar encegar pels diners al principi de la seua carrera, fins que, un dia, ho va deixar tot arrere, va vendre el seu Porche, i va començar a fixar-se en les autèntiques prioritats: 'ajudar a aquells que no poden triar', donant-los una llum d'esperança per a millorar la qualitat de vida de tots aquells que passen per les seues mans.

CAmb la Fundació Pedro Cavadas, realitza operacions a Àfrica Oriental des que ix el sol fins a l'ocàs

Al capdavant de la Unitat de Microcirurgia i Cirurgia Reconstructiva de l'Hospital de Manises de València, Pedro Cavadas té una fundació sense ànim de lucre – Fundació Pedro Cavadas – amb la qual no solament atén a tot aquell que implora ajuda, sinó que, un parell de vegades a l'any, viatja fins a Àfrica Oriental on realitza operacions gratuïtes des que es posa el sol fins que arriba l'ocàs. Un salvador, podríem cridar-li, sense ínfules de grandesa, que realitza al voltant de 1.800 intervencions a l'any, per tot el món, juntament amb el seu equip de tres cirurgians plàstics.

Molts han sigut les grans fites que ha aconseguit al llarg de la seua trajectòria, com el primer trasplantament de cara d'Espanya, i primer trasplantament del món incloent mandíbula i llengua, o el primer trasplantament bilateral d'avantbraços i mans d'Espanya a una dona de Castelló que portava 28 anys sense mans. Dones, homes, joves, xiquets... per a tots els que ho han necessitat, ací ha estat Cavadas, i ho seguirà estant perquè té clar que ha trobat la seua vertadera vocació.

Es va llicenciar en medicina amb esment d'honor

Una vocació que li va venir quasi per casualitat. I és que l'ara doctor Cavadas volia ser veterinari, però havia d'estudiar a Saragossa i no volia deixar València. Sis anys més tard, es matricularia en medicina on es va llicenciar amb esment d'honor. Es va especialitzar en cirurgia plàstica sense saber què li oferiria el futur, encara que tenia clar que no anava a dedicar-se a la cirurgia estètica. Gràcies a eixa decisió, el món compta hui amb tota una eminència que, de manera altruista, salva vides.

Destacats