El disseny definitiu de la plaça de l'Ajuntament de València es triarà a partir de demà

El jurat començarà, demà, les sessions d'estudi i deliberació per a seleccionar el disseny final de la plaça de l'Ajuntament de València

Guardar

Proposta Abril plaça de l'Ajuntament de València
Proposta Abril plaça de l'Ajuntament de València

Arranquen les deliberacions per a triar el disseny definitiu de la plaça de l'Ajuntament de València. Així ho ha confirmat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i la delegada de Participació Ciutadana, Elisa Valía. Serà a partir de demà, dimarts 13 de setembre, quan el jurat es reunisca en diferents sessions d'estudi i anàlisi de les propostes per a seleccionar la imatge final d'una de les places més emblemàtiques de la capital del Túria.

"Durant les pròximes setmanes, el jurat qualificador avaluarà les propostes finalistes que van arribar a l'última fase del concurs – cinc projectes seleccionats entre un total de 22 – per les seues característiques adaptades a les directrius plantejades per la ciutadania en el procés participatiu impulsat amb anterioritat, i per la versatilitat de les solucions plantejades per als usos de la plaça". D'aquesta manera, ha afegit Gómez, "iniciem la recta final que determinarà com serà la plaça de l'Ajuntament d'aquesta generació".

Abril, Batega València, Dosel Climático, Llenç 365 i Re-Natura són les cinc propostes que opten a ser les triades per a culminar la transformació de la plaça de l'Ajuntament. Totes aquestes propostes han estat exposades a la mateixa plaça per a la seua avaluació ciutadana on, a més, professionals, veïns i entitats van tindre l'oportunitat de plantejar suggeriments, aportacions i matisos als cinc dissenys finalistes.

Els projectes que més aportacions han rebut han sigut Re-Natura i Dosel Climático, amb 64 i 58 aportacions respectivament. A continuació es troba Abril amb 35, seguit de Batega València i Llenç 365, amb 31 i 30 respostes respectivament.

Com ha explicat Valía, "la conclusió és que la ciutadania valida els cinc dissenys i recolza els plantejaments sobre els quals s'assenten". I és que cal recordar que el procés de participació ciutadana 'Pensem la Plaça', gràcies al qual es van establir les directrius de com havia de ser el futur disseny de la plaça, ha permés orientar aquest procés fixant paràmetres com el manteniment del seu caràcter per als vianants, la renovació dels llocs de flors, la instal·lació de fonts per a beure, banys públics, ombra i vegetació, així com respectar l'espai per a la plantà i la mascletà i no incrementar el nombre de terrasses.

Ara, s'obri un període màxim de tres mesos en què el jurat haurà de triar un dels cinc projectes. Una vegada conegut el projecte guanyador i a l'equip encarregat de la seua redacció, aquest haurà d'entregar el projecte complet en sis mesos. Tal com ha destacat Gómez, "l'objectiu és que, a la fi del mandat, el projecte de remodelació de la plaça de l'Ajuntament estiga redactat i aprovat pels serveis municipals".

Destacats