Diputació i Generalitat es reuneixen per treballar un Pla de Manteniment d’Infraestructures Educatives

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “El nostre compromís amb l’educació de qualitat i amb els nostres pobles fa indefugible la col·laboració amb la Conselleria, i és que, només unint esforços assegurarem aules dignes per a l’alumnat al temps que dinamitzem econòmicament els municipis”

Guardar

Amigó y Marzà se reúnen en Diputación foto_Abulaila (3)
Amigó y Marzà se reúnen en Diputación foto_Abulaila (3)

La Conselleria d'Educació s'ha adreçat a la Diputació de València per tal de reforçar l'acció dels municipis per a treballar conjuntament en garantir aules dignes per a l'alumnat valencià. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s'ha reunit amb el conseller Vicent Marzà, qui li ha fet una radiografia de les possibles actuacions que són de competència municipal pel que fa al manteniment i equipament de centres educatius en poblacions de les comarques de València.

El manteniment de les escoles públiques és una competència compartida entre la Conselleria d’Educació i els ajuntaments, els quals han de fer front a les obres de conservació i manteniment referides a treballs de pintura i reparació o substitució de finestrals. Per tal d'ajudar als municipis en aquest tipus d'obres la Conselleria proposa a la Diputació de València una col·laboració per a garantir que els consistoris puguen fer front al manteniment dels centres.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha insistit en que “el nostre compromís amb l'educació de qualitat i amb els nostres pobles fa indefugible la col·laboració amb la Conselleria, i és que, només unint esforços assegurarem aules dignes per l'alumnat al temps que dinamitzarem econòmicament els municipis”. I ha afegit que aquest Pla “arribarà a molts municipis, i servirà per donar suport als Ajuntaments en un aspecte bàsic com es garantir els serveis educatius. Cal recordar que el manteniment dels centres escolars és una competència municipal, i que des de la Diputació estem per donar suport a les necessitats dels nostres pobles i ciutats”. Maria Josep Amigó ha explicat que “des de Conselleria se'ns demana que recolzem als Ajuntaments en una competència que és seua; d'aquesta manera, es garantiria que es porten a terme les obres de manteniment, i s'alliberaran recursos municipals”, ha apuntat.

Educació ha elaborat un llistat amb 247 centres educatius de Primària de la província de València amb necessitat d'obres de manteniment, obres que han d'assumir els Ajuntaments. El conseller Marzà ha explicat que “una prioritat política del Govern del Botànic és garantir aules dignes per a l'alumnat valencià, per això una col·laboració com aquesta és fonamental. La implicació interinstitucional és clau per avançar cada dia en l'escola pública i de qualitat que les valencianes i els valencians mereixen”.

Des de la Diputació s'impulsarà un Pla per finançar les obres de conservació i manteniment de les escoles de poblacions de la província de València. La Conselleria traslladarà el llistat amb els 247 centres on seria necessari invertir en manteniment, amb una ordenació basada en criteris tècnics en funció de la urgència de les obres.

S'estima que el total d'inversió per solucionar totes les necessitats de manteniment de les escoles de la província de València seria d'uns 75 milions d'euros. Així, la Diputació de València distribuiria entre els diferents ajuntaments ajudes per poder fer front al que és una competència directa dels municipis, les despeses de manteniment de centres educatius.

Aquestes inversions podrien tindre un caràcter plurianual, de manera que el llistat anara assignant-se per ordre d'urgència al llarg de més d'un exercici. En tot cas, els ajuntaments serien els qui farien la contractació de les obres de manteniment, de manera que aquest pla també serviria per dinamitzar econòmicament els municipis.

Destacats