Detingudes vuit dones a València que es dedicaven a robar carteres i targetes a persones majors

Guardar

policia nacional
policia nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a vuit dones d'entre 20 i 30 anys que formaven tres grups de delinqüents diferents dedicats al robatori de carteres o targetes a persones majors. Totes elles estan acusades de diversos presumptes delictes de furt.

Les recerques es van iniciar en detectar els agents policials un augment de denúncies formulades per persones majors a les quals els havien sostret les carteres, cartilles o targetes bancàries i amb les quals posteriorment van efectuar reintegraments de diners, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Durant les recerques, els policies van constatar que les autores dels fets eren grups de dones joves que havien canviat el seu modus operandi i zona d'actuació, ja que anteriorment sostreien les carteres a les seues víctimes a l'interior de comerços i en l'actualitat es dedicaven al robatori de cartilles, targetes bancàries i carteres en els voltants dels bancs i sempre a persones majors.

Aquests grups formats per tres o quatre integrants funcionen de manera organitzada, ha explicat la Policia Nacional. En aquest cas en particular, mentre una d'elles selecciona a les víctimes a l'interior del banc, les altres esperen en els voltants per a interceptar-les. La "captadora" avisava per telèfon a les altres components, als qui informava de quina víctima es tractava i del lloc on portava els diners o la cartilla.

Una vegada obtenien els objectes, una altra persona diferent de la "captadora" anava al banc a realitzar l'extracció de diners, generalment fins a un total de 1.000 euros, que sol ser el màxim dels caixers.

Les detingudes solien actuar a la fi de mes en horari de matí, quan les seues víctimes, d'edats compreses entre els 67 i 77 anys, cobraven la pensió.

Destacats