Designable situarà un dels seus edificis sostenibles en la primera Superilla de València

La marca de cases personalitzades i edificis sostenibles ultima la venda del seu edifici al carrer Palleter, anuncia el seu objectiu “edificis autosuficients” i prepara un horitzó 2021 veritablement apassionant.

Guardar

Pablo Bertolín - Fundador Designable - Presenta el proyecto ante inversores
Pablo Bertolín - Fundador Designable - Presenta el proyecto ante inversores

Designable, la primera marca de cases personalitzades i edificis sostenibles en el centre de les ciutats, es troba tancant la venda del seu edifici al Carrer Palleter no52, el qual se situarà al costat de la primera Superilla de València i oferirà una experiència molt diferent als qui l'habiten. Palleter es troba al 50% de la seua venda i serà a més, autosuficient energèticament.

El Nou Edifici de Designable (més informació en www.designable.es/palleter) serà sens dubte, un dels millors edificis de la ciutat de València perquè comptarà, a més d'amb una excel·lent ubicació, amb el Certificat d'Eficiència Energètica BREEAM i amb una proposta pionera com a projecte d'arquitectura. Les cases, que ofereixen àmplies terrasses a dues façanes, permeten que els qui les habiten decidisquen com volen que siguen les seues cases. Com sempre, s'oferirà personalització als nivells més alts en cases des d'1 a 4 habitacions, 2 o fins i tot 3 banys, amb 1 o 2 terrasses. Els veïns podran "jugar" amb la distribució de metres quadrats de cada espai dins de la seua casa. L'estil, els acabats i l'equipament de la cuina i els quarts de banys, també es podran decidir, per a això Designable ofereix el suport del seu equip humà, posant a la disposició dels seus futurs veïns un gran know-how i una experiència inigualable en el sector immobiliari a la ciutat de València.

Dins de les seues novetats, Palleter incorporarà uns serveis molt interessants per als qui ho habiten, com a pàrquing per a bicicletes i patinets elèctrics (amb punt de càrrega), taquilles per a la recepció de comandes online i habitació comuna de reciclatge, entre altres. Aquest últim punt destaca per la seua aposta en la cura del medi ambient i pel seu avanç a la normativa d'ordenança de Neteja Urbana (BOP 113, de 14/V/2009).

L'equip de Designable es troba centrat a aconseguir que, a més d'aquest, tots els seus edificis a partir de 2021 siguen autosuficients energèticament, la qual cosa marcarà una fita en el sector immobiliari a nivell nacional. Actualment, els seus edificis gaudeixen d'una certificació energètica de nivell A, la qual cosa vol dir que tots ells tenen la màxima qualificació energètica, mesura que es valora en mesurar el consum global d'energia primària no renovable.

Edificis que cuiden el medi ambient

Els seus edificis són eficients gràcies al sistema de construcció que proporciona un aïllament continu, eliminant els ponts tèrmics. L'envolupant i coberta d'aquests edificis ajuda de manera considerable, perquè totes dues façanes (en el cas de l'Edifici Palleter) estaran compostes d'un material denominat SATE (Sistema d'Aïllament Tèrmic Exterior).

La construcció entre mitgeres ajuda també a reduir la demanda energètica, sumant a més els 14mm d'aïllament que solen emprar al costat de les fusteries i vidres ambcertificats ecològics i transmitàncies tèrmiques mínimes que usen a les cases. A això hem de sumar el que les energies que alimenten a l'edifici siguen l'aerotermia i la fotovoltaica, totes dues de caràcter respectuós amb el medi ambient i produïdes en la pròpia coberta de l'edifici.

"La intel·ligència està posada en el bon fer arquitectònic, treballant bé els detalls constructius, sense cap parenceria extraordinària en la seua execució. Simplement busquem una arquitectura responsable, acaronada i cuidada fins al final", declara Raquel Sánchez, Directora de Sostenibilitat i Responsable de Personalització en Designable.

Un 2021 ple de reptes, tecnologia i més equip

Designable començarà l'any preparant la seua expansió nacional. Els seus objectius per a 2021 són potenciar el reconeixement i la notorietat de marca, continuar impulsant el desenvolupament de tecnologies avançades que automatitzen i simplifiquen tots els processos, i continuar creixent imparables.

"Per a nosaltres 2020 ha sigut un any d'aprenentatge fantàstic que ens ha ajudat a accelerar el nostre procés de digitalització. Per sort hem anat complint fita rere fita fins a arribar a aquest final d'any molt motivats amb les expectatives d'arribar a Madrid en uns mesos amb el nostre primer edifici Designable. La tecnologia i el gran equip humà que s'està formant seran les claus per a iniciar la nostra expansió nacional", afirma Andrés Perales, CEO i fundador de Designable.

"La veritat és que Palleter, el nostre tercer edifici a València, és la confirmació que Designable ha trobat el seu buit en el sector immobiliari. Però el que més ens alegra són les més de 2.000 persones en la nostra base de dades que ens demostres que tenim molta faena per fer per a aconseguir oferir-los la casa que complisca amb totes les seues necessitats.

Quan saps que el teu treball fa feliç a les persones, és molt reconfortant", comenta Pablo Bertolín, COO i fundador en Designable. El seu equip humà ha crescut un 60% en el que va d'any i pretenen incorporar fins a 10 nous perfils en 2021, la qual cosa els ajudarà a aconseguir els objectius que tenen ja planificats i els quals serveixen de motor al pols inversor de l'empresa. Les pròximes figures a incorporar-se a Designable seran un CTO, dos Fullstack, un perfil UI/UX i un interiorista.

Tot el seu equip treballa alineat centrat que els projectes de Designable compartisquen sempre uns mateixos valors: edificis sostenibles situats en el centre de les ciutats en els quals els veïns tenen sempre la primera i l'última paraula. L'experiència d'usuari és core essencial en l'estratègia de l'empresa, la personalització aconsegueix límits veritablement diferencials i les comunitats de veïns es transformen en famílies. Això és, la màgia de Designable.

Designable

Designable ofereix un estil de vida urbanita i compromés amb el medi ambient. L'objectiu final de la startup espanyola és crear comunitats de veïns que compartisquen els mateixos valors de sostenibilitat i visquen en cases personalitzades en el centre de les ciutats. Al capdavant de Designable, amb seu a València, estan Andrés Perales i Pablo Bertolín. Dos professionals inquiets, creatius i inconformistes amb una mirada nova sobre l'arquitectura i com aquesta pot millorar la vida a les ciutats sense descurar el medi ambient.

La formació en gestió empresarial, neurociència, sostenibilitat i l'experiència arquitectònica dels fundadors, es complementa amb la recent incorporació al llarg d'aquestúltim any de perfils especialitzats en arquitectura i execució de projectes, màrqueting i finances. Constituint així un equip multidisciplinari de 12 persones i amb experiència internacional.

Testimonis reals

Francisco García, veí de Designable, ha assegurat que "per ubicació i preu, no hi havia cap oferta com aquesta. "Buscàvem promocions dins del nucli urbà. Però cap s'acostava a la qualitat ni al preu d'aquesta. A més, quan arribes no hi ha sorpreses, t'han fet realment la casa que volies". "És com s'haurien de construir totes les cases", afirmava.

"No saps com la sostenibilitat t'arribarà a influir en el teu dia a dia, fins que t'arriba una factura de llum de 47€ com m'ha passat aquest últim mes. On vivia abans estava acostumat a pagar 150 i 170 euros. No m'ho podia creure!" Afirmava un altre dels veïns de l'edifici de Designable en el cèntric carrer Clergat.

Alicia Marí recalca que tot el procés "resulta molt fluid i molt fàcil". "T'ho donen tot fet i, la relació es torna tan estreta, que saben exactament el que pensem. A més, gràcies al fet que els veïns participem en el procés des del principi, s'han generat ja unes relacions d'amistat fantàstiques i inesperades".

Alicia Yagüe, inversora de Designable, va elogiar la visió de futur dels fundadors i la serietat i precisió del projecte. "Des que comencem aquest projecte, s'han complit tots i cadascun dels objectius en els temps establits. El pla no s'ha mogut ni un mil·límetre. I això és una prova de la solidesa del projecte", ha agregat.

Destacats