Descobreix com seria el mercat ambulant de productes agrícoles de Pla de Remei

L'Ajuntament de València ha creat aquesta idea per a impulsar la venda directa dels agricultors als consumidors

Guardar

Mercat de productes agrícoles (The Grand Master)
Mercat de productes agrícoles (The Grand Master)

Els mercats de venda directa de productes agroalimentaris aterraran molt prompte en el barri del Pla de Remei. Aquesta iniciativa, proposta per Alejandro Ramón, regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de València, inclou quatre punts de la ciutat de València on s'establiran mercats ambulants de venda directa "per a fomentar l'agricultura de l'horta i millorar les condicions dels agricultors". "Aquests mercats seran molt positius per a tots els veïns i veïnes que viuen en els barris, ja que podran adquirir productes frescos i de qualitat de la nostra horta", ha assegurat Ramón.

Aquesta iniciativa ha incorporat a quatre barris de València per a celebrar els mercats ambulants de venda directa, i Pla de Remei ha sigut una de les triades. Les altres han sigut Benimaclet, Malilla i Castellar – l'Oliveral. El "Mercat de l'horta" de Pla de Remei, el qual se celebrarà setmanalment, funcionaria, a diferència dels altres mercats, tots els dimarts de 09.00 a 14.00 hores aproximadament, excepte les vespres de festius o festius autoritzats, que ho farà de 09.00 a 15.00 hores. Les tasques de càrrega i descàrrega hauran d'efectuar-se una hora abans i després de l'horari esmentat.

A més, disposarà d'un total de vint parades en les quals els agricultors han d'oferir obligatòriament productes de producció i elaboració pròpia, cinc parades més que la resta de mercats que s'instal·laran a València.

Les persones o entitats jurídiques que estiguen interessades a instal·lar una parada en qualsevol dels barris seleccionats, podran sol·licitar la seua plaça des del 3 de setembre fins al 3 d'octubre a través de la pàgina web de l'Ajuntament o des de les oficines d'atenció a la ciutadania. Cada candidatura podrà optar a un màxim de quatre autoritzacions, una per a cada nou mercat, però en cap cas es donarà més d'una parada per mercat a una mateixa persona. Aquesta concessió tindrà una duració de quinze anys.

Sandra Gómez, poc inclinada davant aquesta iniciativa

Aquesta mesura de Compromís ha tingut una reacció poc favorable de la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, que ha assegurat que la ubicació d'aquests mercats s'haurà de "revisar" i que té pendent una reunió amb els seus socis de govern perquè pensa que, a pesar que aquests mercats són "una bona iniciativa, cal repensar els llocs idonis".

Sobretot, ha posat el seu punt de mira en aquest mercat, localitzat en un futur en el Pla de Remei, ja que podria arribar a "fer ombra" al Mercat Colón.

No obstant això, el vicealcalde de València, Sergi Campillo, va assegurar la setmana passada que aquesta mesura "va a continuar avant perquè són compatibles amb els mercats municipals que hi ha en els barris". "Són mesures que ens demanen els mateixos agricultors, així que anem avant amb la idea sens dubte. A més, ja s'ha aprovat en la Junta de Govern, per la qual cosa es faran realitat", ha insistit.

Destacats