Desallotgen dos pubs a València que triplicaven el seu aforament amb desenes de persones sense mascareta ni distància de seguretat

Guardar

Desallotgen dos pubs a València
Desallotgen dos pubs a València

La Policia de la Generalitat i la Policia Local de València han desallotjat dos pubs de la ciutat --un en la plaça del Cedre i l'altre en la plaça Hondures-- que quasi triplicaven el seu aforament i en l'interior del qual es trobaven desenes de persones sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat.

L'actuació s'ha desenvolupat amb un dispositiu especial coordinat entre totes dues unitats per a controlar el compliment de la normativa Covid en l'oci nocturn tant en els establiments públics com en la via pública.

En aquesta operació conjunta de la unitat policial adscrita a la Generalitat Valenciana i la Policia Local de València, diverses patrulles de vigilància s'han desplaçat a zones d'oci de la ciutat de València com la plaça del Cedre, la plaça d'Hondures i l'avinguda Blasco Ibáñez, tres de les zones més afectades pel fenomen del botellot.

Aquest dispositiu especial va dur a terme el desallotjament d'un local d'oci en la plaça del Cedre en el qual es congregaven 145 persones, quan el seu aforament màxim és de 45, totes elles sense mascareta i sense mantenir la distància de seguretat, ha informat la Conselleria de Justícia en un comunicat.

Més tard, els agents també han desallotjat un altre local d'oci, en aquest cas en la plaça d'Hondures, que, amb un aforament màxim permés de 29 persones, acollia a 36, també sense mascareta ni distància.

A més, els agents han dut a terme 38 inspeccions a establiments i han alçat 41 sancions a 17 d'ells, 15 per infraccions de la Llei d'Espectacles i altres 26 per incompliments la normativa Covid, han identificat a 108 persones, han detingut a una persona que tenia una reclamació judicial i han realitzat 78 advertiments per no portar ben posada la mascareta.

"MÉS NECESSÀRIA QUE MAI LA RESPONSABILITAT"

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat la labor conjunta de les forces i cossos de seguretat de l'Estat i ha remarcat als propietaris dels locals d'oci que, "si bé la immensa majoria compleix amb la normativa vigent, és més necessària que mai la responsabilitat en la celebració de l'oci nocturn per a continuar sent una societat segura".

Així mateix, la titular d'Interior ha fet una crida "a la responsabilitat de la ciutadania i, especialment, de les persones més joves perquè opten per una diversió sense riscos, perquè el virus segueix ací".

Destacats