Des d'on veure la pluja d'estreles a València

Els Perseids arribaran al punt més àlgid el 12 d’agost

Guardar

lluvia de estrellas
lluvia de estrellas

La pluja d'estreles dels Perseids, coneguts popularment com a "Llàgrimes de Sant Llorenç", va iniciar el seu esperat transcurs de cada estiu el passat 17 de juliol i s'espera poder veure-les fins al pròxim 24 d'agost.

No obstant això, els experts qualifiquen que aconseguiran la seua màxima activitat la nit del 12 al 13 d'agost. Els Perseids es reconeixen com una pluja de meteors que es caracteritzen per ser molt brillants i aconseguir una alta freqüència. Aquesta pluja de meteors són, en realitat, xicotetes partícules de pols, gasos i enderrocs que impulsa el cometa Swift-Tuttle. A més, reben aquest nom perquè la seua radiant és la constel·lació de Perseu.

Per poder gaudir de la pluja d'estreles a la província de València, es recomana buscar algun lloc buidat, fora del nucli urbà i que estiga allunyat de la contaminació lumínica. També es recomana evitar edificis, muntanyes o arbres. No es necessiten prismàtics ni telescopis, encara que sí que s'aconsella observar el cel en direcció oposada a la posició de la lluna.

Quant als emplaçaments per a gaudir-les, València ofereix diferents opcions al respecte, encara que també es poden observar en platges o parcs grans- si ofereixen les condicions lumíniques ideals i sense edificis que entorpisquen la visió-.

Segons Acierto.com, es recomana el parc de Capçalera per a aquells que no vulguen eixir de la ciutat i també s'aconsellen llocs pròxims com l'Albufera, la Platja de Port Saplaya i Vivers.

No obstant això, per a gaudir amb total tranquil·litat i amb les condicions idíl·liques, també es recomana visitar les zones pertanyents a la comarca de Los Serrano. Destaquen Aras de los Olmos, La Yesa i Alpuente, que van ser nomenades Reserva Starlight i Destinacions Turístiques Astronòmiques en 2016. La Foia de Buñol i el Racó d'Ademuz, a l'interior, també han sigut destacats, així com pujar al mirador del Pic Franc, a Benagéber, i gaudir de les Perseids.

Destacats