Demà es renoven els geranis del Pont de les Flors

Guardar

puente-flores
puente-flores

La regidoria de Parcs i Jardins durà a terme demà la primera substitució, en més de dos anys, del cultiu dels geranis i murcianes que llueïxen en el Pont de les Flors, concretament serà la primera substitució des del 12 de febrer de 2016, data en què es va implementar l’actual cultiu de pelargonium (geranis i murcianes).

“Amb nous tipus d’abonat que estem aplicant a les plantes, que tenen millors nutrients, i amb unes dosis de producte més ajustades, juntament amb el bon clima de València, hem aconseguit mantindre les flors del pont en bon estat durant més de dos anys”, ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano. Així mateix ha destacat que les plantes procedeixen del viver que l'Institut Valencià d'Acció Social té a Xest. “L'Ajuntament col·labora així en la formació en jardineria de les persones amb problemes d'inclusió social”.

A més, “pensant en el control de despeses per a l’Ajuntament”, la regidora ha avançat que s’ha aconseguit adquirir 15.400 unitats de pelargonium per 18.150 euros, de manera que es milloren els termes en que es van adquirir el 2016, que van ser 15.000 unitats per 19.794,5 euros.

“Este model de gestió, eficaç i eficient, que aposta per la inclusió social i es desenvolupa de manera responsable i racional, contrasta amb el malbaratament de recursos públics en què s’havia convertit la gestió d’este pont amb l’anterior govern”. Així ha respost Soriano a les crítiques de l’oposició, ja que, segons ha recordat “el Partit Popular canviava les plantes contínuament, malbaratant recursos de tots i totes, en una deriva que mostrava que vivien fora de la realitat. La vegada que més temps van durar fou 10 mesos. Amb la nostra gestió, en la que hem introduït criteris molt més responsables amb els recursos de tots els valencians i valencianes, hem comprovat que el pelargonium pot viure, en bones condicions, més de 2 anys en les jardineres, si s’apliquen els mètodes correctes”, ha dit Soriano.

“L’OPOSICIÓ CONFON EL CANVI DE GERANIS AMB DESPERFECTES”

Tal i com ha explicat la regidora Soriano, ahir es van començar treballs de substitució i reparació de la xarxa de reg i de la pintura del pont abans de realitzar el canvi de totes les plantes, amb la intenció que els geranis puguen tindre les millors condicions per arribar al seu màxim de vida.

“Des d’un profund desconeixment o, simplement, des de la mala fe i l’infantilisme, el PP ha acusat la ciutadania d’haver destrossat estes Falles les plantes del Pont de les Flors i a l’Ajuntament d’haver-ho encobert, quan tot era que els tècnics estaven fent treballs de millora abans de substituir el cultiu dels geranis i murcianes del pont”. Soriano ha emplaçat este grup municipal a fer una “oposició seriosa o, almenys, a deixar treballar”.

Arxivat a:

Destacats