Demà comencen dos obres noves de vivenda a la "zona zero" del Cabanyal

Les vivendes estan situades als carrers Escalante i José Benlliure

Guardar

ESCALANTE 208
ESCALANTE 208

La regidora de Vivenda, Isabel Lozano, ha anunciat que l’Ajuntament de València està reformant 18 edificis públics del Cabanyal a través dels programes ARRU i PIP, el que suposa un total de 28 vivendes que aniran destinades a lloguer assequible.

“Es tracta de cases que, en tots els casos, eren part de l'antic pla del Partit Popular per enderrocar-les. Ara s'han recuperat per a, precisament, revitalitzar el barri. Dos concepcions diferents d’entendre la ciutat i dos maneres distintes de governar. A l’Ajuntament de València i, concretament a la regidoria de Vivenda, estem mans a l’obra per rehabilitar i reformar totes les vivendes que l‘anterior govern va condenar a mort”, ha dit la regidora Lozano.

Demà mateix, de fet, comencen obres en dos immobles. Un està situat en el carrer Josep Benlliure 194 i els treballs tindran un termini d’execució de quatre mesos. L’import adjudicat per a esta obra de rehabilitació de l’edifici és de 100.451,94 euros.

L’altre edifici està situat en el carrer Escalante 208 i el seu termini d’execució està determinat en tres mesos i mig. En este cas, l’import pel que s’ha adjudicat les obres que demà comencen és de 94.597,79 euros.

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS

La rehabilitació de les 28 vivendes està pressupostada en més d’un milió d’euros. Els expedients administratius es troben en diverses fases, perquè cada cas és diferent. Des d’habitatges on ja estan les obres en execució (a les que demà se sumen les dels carrers José Benlliure i Escalante) fins a altres que estan en la fase de licitació.

“Apostem per la rehabilitació i regeneració del Cabanyal i per això duem endavant la reforma de les propietats municipals que el PP va adquirir per a enderrocar i arrasar amb el barri. Ara, des del Govern del Rialto, donem a estes vivendes típiques del barri mariner una segona vida", ha dit Lozano.

Així, al carrer San Pere hi ha quatre vivendes que s’han vist beneficiades per este pla, i en una d’elles les obres ja estan en execució, mentre que en les altres tres estan resolent-se temes administratius menors (com el modificat d’un projecte per l’aparició d’unes termites en el forjat d’una de les cases).

Altres carrers en els que la regidora està tramitant expedients de reforma o ja ha adjudicat el contracte d’obres són els de Barraca, Pare Luís Navarro, Progrés, Reina o Verge de la Vallivana.

“Es tracta de tornar al Cabanyal-Canyamelar la dignitat i de reforçar l'esforç dels seus veïns i veïnes en mantenir la identitat del barri i les seues tradicions. La inversió al barri no només evidencia la prioritat de l’Ajuntament per les actuacions de regeneració i rehabilitació sinó que, a més, està creant nous llocs de treball directe i reactivant l'economia amb la tramitació dels expedients de reforma d’estes vivendes municipals”, ha indicat Lozano.

Les obres de les vivendes municipals se sumen a les que estan en marxa a nivell urbà en diferents carrers del barri, que també van en la línia de la regeneració i rehabilitació dels espais urbans del barri mariner.

Destacats