Decàleg de convivència durant les Falles

Guardar

fallas-2017
fallas-2017

L'Ajuntament ha elaborat, amb la col·laboració d'associacions veïnals, ciutadanes, de consumidors i hostalers, un conjunt de recomanacions perquè tothom puga gaudir d'unes falles responsables. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha presentat hui aquest decàleg de convivència que anima la ciutadania perquè cuide l'entorn i el mobiliari urbà, respecte a l'horari d'activitats de les comissions i dels locals d'oci, i seguisca, en tot moment, les indicacions de Bombers, Policia, Protecció Civil i voluntaris, especialment en grans aglomeracions.

A més d'aquestes recomanacions, l'esmentat decàleg insta totes les persones que s'acosten als actes més concorreguts perquè extremen la precaució davant de possibles robatoris, utilitzen els petards amb responsabilitat i ensenyen a fer-ho i a gaudir de les festes amb responsabilitat als més menuts. Així mateix, l'Ajuntament recomana a la ciutadania, sempre que siga possible, l'ús del transport públic i alerta dels riscos de l'excés del consum de begudes alcohòliques, i també recorda que les parades de venda ambulant han de complir una normativa i que, davant de qualsevol incidència mercantil, s'ha d'exigir el full de reclamacions.

En definitiva, tal com ha explicat el regidor de Cutlura Festiva, aquest decàleg "és un document que recull recomanacions perquè els fallers i no fallers, veïns, veïnes i visitants gaudisquen de les Falles en pau i sostenibilitat". Pere Fuset ha recordat que "la festa de les Falles és Patrimoni de la Humanitat i això vol dir que és un patrimoni en comú del conjunt dels valencians i de les valencianes. Per això, tots hem de ficar el nostre granet d'arena, la nostra millor voluntat per a arribar a una entesa i fer que aquesta festa, que ho comprén tot, i és un motor social, cultural i econòmic, siga molt més una oportunitat i mai un problema".

En la presentació d'aquest document, Pere Fuset ha demanat el màxim respecte i moderació a tots els que participen en la celebració de les Falles, "perquè és una festa d'excessos, llum i color; però, en el moment en què els excessos es produeixen en altra direcció, deixa de ser una festa". En la mateixa línia s'ha manifestat el responsable de l'àrea de participació de la Junta Central Fallera, Antonio Pla, que ha donat les gràcies a totes les entitats que han fet possible el decàleg de convivència "que demostra que una part fonamental de la part civil organitzada treballa junt amb l'Administració perquè les Falles siguen recordades pel seu valor cultural, cívic i de sostenibilitat".

Per últim, la fallera major de València, Raquel Alario, ha destacat que les Falles són dies d'alegria per a gaudir i que, per a fer-ho, cal apostar per la convivència basada en el respecte".

Arxivat a:

Destacats