Creen una comissió per a la resolució de conflictes en el barri de Russafa

Guardar

Ocio nocturno
Ocio nocturno

L'Associació de Veïns de Russafa, Russafí, ha creat la Comissió per a la Resolució de Conflictes en el Barri (CRC) amb l'objectiu d'"identificar els problemes i queixes que es detecten en la zona, així com els punts més conflictius en els quals es concentren".

La posada en marxa d'aquesta comissió ha sigut un dels principals punts que ha abordat el col·lectiu veïnal en la seua assemblea, en la qual ha fet balanç de la primera fase de treball de l'associació, des de la seua constitució fa any i mig. En aquest període, Russafí "ha posat en marxa diferents campanyes, estudis d'opinió i projectes que han permés fer valdre la riquesa i l'evolució positiva del barri", destaca l'entitat en un comunicat.

La CRC, que compta amb la col·laboració de l'Associació per una Hostaleria en Russafa, Al Balansí, i l'Agrupació de Falles de Russafa, pretén identificar i intervenir en la resolució de conflictes que puguen plantejar-se i perjudicar la convivència en el barri; establint canals de col·laboració amb l'Ajuntament per a abordar cadascun dels problemes amb les diferents àrees municipals competents.

Entre els aspectes que pretén abordar, està la necessitat d'intensificar la neteja dels carrers després del mercat ambulant dels dilluns, el reforç dels dispositius especials de neteja amb els actes festius derivats de l'activitat fallera en la via pública, el control de les terrasses, la falta d'aparcament i la implantació de la zona taronja, els problemes de soroll nocturn, el preu dels lloguers, les conductes incíviques o l'aplicació de la regulació definitiva dels habitatges turístics.

Per als veïns de Russafí, "el barri ha millorat molt durant els últims anys i ja ha superat etapes grises del passat, convertint-se en una zona de referència a València". Eixa pressió positiva fa, asseguren, que "el barri siga més vulnerable a l'activitat turística, lúdica i cultural que es produeix en la zona, per la qual cosa resulta necessari una especial atenció, per part de l'Ajuntament de València, si volem protegir un barri referent, que necessita cuidar als seus veïns residents.

Sobre aquest punt, el treball de la Comissió de Conflictes en el Barri vol servir de "testimoniatge i exemple de la labor que hauria d'escometre's des del pròxim Observatori de l'Oci i el Turisme de València, aprovat recentment en l'últim ple municipal abans de les eleccions, i que hauria d'activar-se després de la constitució de les noves Delegacions de l'Ajuntament".

"Les expectatives de Russafí davant l'inici de la present legislatura són molt altes, entenent que per fi la ciutat s'ha dotat d'un òrgan d'anàlisi, diagnòstic i execució d'un pla de treball per a la promoció d'un oci i un turisme sostenible a la ciutat de València", conclouen.

Arxivat a:

Destacats