Creació d'un nou consell de medi ambient amb participació ciutadana

Guardar

Ayuntamiento_de_Valencia,_España,_2014-06-30,_DD_119
Ayuntamiento_de_Valencia,_España,_2014-06-30,_DD_119

L'Ajuntament estudiarà i dissenyarà un nou Consell amb competències en matèria de medi ambient dins del Consell Social de la Ciutat, que és el màxim òrgan de participació de València, i donarà compte de l'estat del procediment en la Comissió de Medi Ambient cada dos mesos. El primer informe serà en la reunió del pròxim mes de març.

Així ho ha aprovat el Ple, a instàncies de la proposta de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, que ha rebut el suport de tots els grups polítics quan ha defensat la creació d'aquest nou òrgan consultiu que tindrà entre les seues funcions assessorar, informar, col·laborar i fomentar la participació en els temes relacionats amb el medi ambient i elaborar i elevar propostes al Consell Plenari o a les diferents àrees municipals.

Pilar Soriano ha fet aquesta proposta arran de la presentada pel regidor del grup municipal Ciutadans Santiago Benlliure, "perquè l'Ajuntament convoque i constituïsca, abans del pròxim ple de març del 2017, el Consell Municipal de Medi Ambient", una moció que també ha rebut el suport del grup municipal popular perquè, tal com ha explicat la regidora Maria Àngels Ramon-Llin, "la ciutadania estiga cada volta més representada a l'hora de prendre decisions mediambientals".

VALÈNCIA COMPTARÀ AMB UN NOU MAPA DEL SOROLL

En matèria de medi ambient, el Ple també ha acordat, amb el vot en contra de l'oposició, que l'Ajuntament continuarà duent a terme els treballs per a redactar durant l'any 2017 el mapa del soroll de la ciutat.

Així, segons ha explicat la regidora Pilar Soriano, València comptarà amb un nou mapa del soroll el 2017, i amb eixe document s'acordaran plans d'acció fins a l'any 2019. "Per a desenvolupar aquests plans hem de tindre un diagnòstic, i en això estem, complint els tràmits com determina la legislació vigent", ha manifestat.

"Paral·lelament", ha detallat, "continuarem amb les campanyes de conscienciació i implementarem accions d'informació i interacció ciutadana, com els panels amb mesuraments i amb missatges de conscienciació)", ha afegit la regidora, que també ha parlat del treball que desenvolupen els servicis de Qualitat Ambiental i Anàlisi Mediambiental, Contaminació Acústica i Platges tant a les zones acústicament saturades (ZAS) com a les zones amb més necessitats especials de tractament del soroll.

D'aquesta manera ha contestat a la regidora Lourdes Bernal que, en nom del Partit Popular, ha proposat al Ple què l'Ajuntament "redacte el mapa del soroll esmentat i que s'actualitzen les accions, amb la participació d'agents socials i dels grups de l'oposició".

En aquest sentit, el regidor de Ciutadans Santiago Benlliure, que ha lamentat "la mala gestió que fins al moment s'ha fet de les taules del soroll, que són una autèntica ferramenta de treball", ha destacat "la necessitat d'incrementar les campanyes de conscienciació per a implicar tota la ciutadania".

Destacats