Coneix la Cort d'Honor de les Falles de València de 2024

La Fonteta ha acollit la gala d'elecció de la Cort d'Honor i Cort d'Honor Infantil, entre les quals es troben les falleres majors del pròxim any

Guardar

Candidates a falleres majors de València, durant l'assaig de la Gala d'Elecció (Fotofilmax)
Candidates a falleres majors de València, durant l'assaig de la Gala d'Elecció (Fotofilmax)

13 dones i 13 xiquetes comencen el seu somni. El Pavelló de la Font de Sant Lluís ha acollit aquest dissabte la Gala d'Elecció de les Candidates a Falleres Majors de València, un acte en el qual l'emoció ha anat in crescendo fins a conéixer la Cort d'Honor de les Falles de València de 2024.

El jurat ha decidit que la Cort d'Honor Infantil estarà formada per les xiquetes Lola López Flor, Sofía Artal, Rocío Paredes Andrés, Marina Lacomba Sánchez, Gabriella Giannattasio Dell'isola Herrero, Marina García Arribas, Paula Escribano Díaz, Julia Daries Ricart, Martina Dorado Riera, Carla Estornell de la Viña, Rocío Bonal Bonora, Valeria Casanova Carratalà i Eva Harto Salvador.

La Cort d'Honor, per part seua, estarà formada per Ana Miralles Coloma, Nuria Solaz Jiménez, Celia Fuster Pallarés, Lucía Hernández Carabal, Mª Estela Arlandis Ferrando, Carmen Mollá Boscá, Jessica Ojeda Vázquez de Agredos, Marta Teresa Chapa Herrero, Lucía Pastor Ramos, Beatriz Prieto López, Carla Olmos Llovera, Lucía Santarrufina Terrasa i Natalia Palomero Andreu.

Un acte que ha reactivat la il·lusió del món faller i que també ha tingut moments molt emotius. Laura Mengó i Paula Nieto, Fallera Major i Fallera Major Infantil de 2023, respectivament, han realitzat un discurs per a acomiadar-se de les comissions al costat de les seues Corts d'Honor, visiblement emocionades.

La gala ha arrancat a les 20.00 hores d'aquest dissabte amb l'espectacle 'Regines' de la companyia Sagitari Produccions, amb una posada en escena que ha fusionat les tradicions més antigues amb la música més actual per a homenatjar les diferents reines de la història però també a les reines musicals més llegendàries.

'Regines' ha estat format per tres espectacles: 'L'esplendor d'una regina', 'Els colors d'una regina' i 'Regina del sol'. Una proposta que ha sigut tot un èxit sobre l'escenari de 360º i els seus 75 ballarins i ballarines de la companyia, el ballet Òpera d'Ontinyent i representants de 18 comissions falleres, segons ha detallat Junta Central Fallera.

Després de la representació de les tres peces, les emocions han estat a flor de pell per al públic, especialment per a les 73 xiquetes i 73 dones que aquesta nit es postulaven per a ser les màximes representants de les festes josefines en el pròxim exercici, després de ser triades pel jurat per a aquesta fase final en les preseleccions del mes de juliol.

Ara, amb la Cort d'Honor i Cort d'Honor Infantil ja confeccionada, caldrà esperar al pròxim 10 d'octubre perquè l'alcaldessa de la ciutat, María José Catalá, comunique qui d'elles seran la Fallera Major i Fallera Major Infantil de València de 2024 amb la tradicional telefonada des de l'Ajuntament.

Arxivat a:

Destacats