Les coques de Sant Joan, un producte típic de València per a aquest mes de juny

Es tracta d'una elaboració que està vinculada a la celebració de les festes de Sant Joan

Guardar

Coques de Sant Joan / Foto: Gremio de panaderos y pasteleros de Valencia
Coques de Sant Joan / Foto: Gremio de panaderos y pasteleros de Valencia

S'acosten les festes de Sant Joan, i quina millor manera per a celebrar-lo, gastronòmicament parlant, que recuperant les coques de Sant Joan, una elaboració molt vinculada a aquesta època de l'any que el Gremi de Forners i Pastissers de València vol promocionar. Per quart any consecutiu, i en col·laboració amb la Diputació de València, s'ha llançat una campanya per a donar major visibilitat a aquest producte tradicional de tot el Mediterrani.

Per a això, s'han sumat totes les pastisseries, forns i obradors de València, amb l'objectiu d'incentivar el seu consum, i ja no només oferint les coques de Sant Joan en els seus respectius establiments, sinó també promocionant-les a través dels mitjans de comunicació. I és que com expliquen, "estem molt orgullosos d'un producte tan nostre com són les coques de Sant Joan, i esperem que prompte es convertisquen en un producte típic que no pot faltar en Sant Joan".

Per descomptat, hi ha coques de Sant Joan per a tots els gustos: des de coques salades com la de tonyina o la de Recapte amb una àmplia varietat d'ingredients; però també coques dolces farcides de crema, de xocolate o de fruita natural, entre altres possibilitats.

Per a elaborar les coques de Sant Joan s'empren ingredients com la farina, aigua, sucre, ous, massa mare i llard de porc que formen una massa ensucrada molt similar al pa que, després, és necessari enfornar. Aquesta massa serveix de llit per a incorporar els ingredients que preferim per a la nostra coca de Sant Joan, siga per a fer-la salada o dolça.

Són molt típiques les coques de Recapte amb una gran varietat de verdures típiques d'estiu; però també ho és la coca de verdures amb bledes, ceba, tomaca o julivert. Per descomptat, entre les especialitats valencianes també es troben la de ceba o la de sardines. I és qualsevol ingredient és benvingut per a degustar les coques de Sant Joan.

Arxivat a:

Destacats