Convoquen a guardar un minut de silenci amb roses blanques en memòria de Cristina, última víctima de violència de gènere

Guardar

La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro
La societat valenciana ix al carrer en el 25N. Imatge de Xisco Navarro

La família de Cristina, la jove de 30 anys assassinada el passat 4 de desembre presumptament per la seua parella en el centre de València, ha fet una crida a secundar aquest dijous a les 12.00 hores un minut de silenci en la Plaça de l'Ajuntament de la ciutat, acompanyats de roses blanques, en memòria de la morta.

"Demanem a tots els valencians que s'unisquen a nosaltres per ella i per totes les dones. Que es faça justícia. En honor a Cristina us demanem que porteu tots una rosa blanca. Que aquest silenci siga el major soroll, per Cris, per totes", assenyala el missatge difós en xarxes socials i que també ha compartit la Falla Maestro Gozalbo-Conde Altea, comissió de la qual la víctima era membre.

La família demana que es difonga el missatge i que "arribe a tota València, que la societat valenciana s'alce i condemne l'ocorregut perquè no torne a passar". "És un minut per a honrar a Cristina i respectar a la família, no és una manifestació, és una mostra d'unió", assenyala el missatge.

La Delegació de Govern contra la Violència de Gènere va confirmar aquest dimarts que el crim de Cristina és un nou cas conseqüència d'aquesta xacra, per la qual cosa les víctimes mortals per aquesta causa s'eleven a 38 en el que va de 2021. La morta no tenia fills menors d'edat i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra la parella.

Els fets van ocórrer en un immoble del barri valencià de l'Eixample, on els agents van trobar dissabte passat el cos sense vida de la dona. La víctima mortal, la família de la qual havia denunciat la seua desaparició, patia ferides d'arma blanca que van ser les que li van provocar la mort.

La Policia Nacional va detenir a la parella de la víctima, de 34 anys, com a presumpte autor dels fets. Es tracta d'un advocat, professor associat de la UV on impartia classes en el doble grau de Criminologia i Dret, que va ser trobat ferit lleu quan tractava d'escapar de l'edifici pel celobert.

Dilluns passat, la titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de València, en funcions de guàrdia, va ordenar el seu ingrés a la presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte d'assassinat, sense perjudici d'ulterior qualificació.

Destacats