Conveni regulador per a fomentar l'associacionisme

Guardar

participacion-ciudadana
participacion-ciudadana

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fábregas Santana, i el president de la Federació Xarxa d'Entitats del País Valencià, Enric Valero, han signat aquest matí el conveni regulador entre l'Ajuntament de València i la Xarxa d'Entitats del País Valencià, amb l'objectiu de coordinar les accions dirigides a l'impuls i el foment de l'associacionisme.

L'aportació econòmica està xifrada en 35.000 euros i té com a objectiu fomentar la participació ciutadana a través d'ajudes per al compliment de les finalitats de la mateixa federació. El conveni, que ha entrat en vigor en el moment de la signatura, té una duració d'un any.

Així, es durà a terme una primera línia d'actuació per a la formació del teixit associatiu. En aquest sentit, s'han establit diferents tallers emmarcats en diversos blocs temàtics: organització administrativa de les entitats (obligacions documentals i fiscals, adaptació a la Llei de transparència i adaptació a la nova Llei orgànica de protecció de dades i drets digitals), planificació de l'activitat de l'entitat (planificació estratègica i captació de fons, formulació de projectes i estratègies de comunicació), i associacionisme i participació ciutadana (participació ciutadana i metodologies participatives i millora de la participació interna de persones sòcies i voluntàries, treballar els feminismes dins de les associacions i desenvolupament de projectes interassociatius).

Respecte de la segona línia d'actuació, sobre el Servici d'Orientació i Assessoria al Teixit Associatiu, inclou l'assessoria virtual i presencial per a la resolució dels dubtes en diversos àmbits o matèries en l'oficina tècnica de la Xarxa d'Entitats del País Valencià, la cobertura informativa mediàtica i audiovisual, l'assessorament en creativitat per a associacions i màrqueting de continguts, així com la creació d'espais de reflexió estables.

Arxivat a:

Destacats