Conveni de col·laboració amb la Cooperativa Elèctrica de Castellar per a facilitar el manteniment del subministrament a la població en situacions de vulnerabilitat

Guardar

JGL
JGL

La Junta de Govern Local ha aprovat hui un conveni de col·laboració amb la Cooperativa Elèctrica de Castellar per a facilitar el manteniment del subministrament elèctric a la població en situacions de vulnerabilitat social. Així mateix, també s'han aprovat diferents projectes urbanístics en els barris del Cabanyal i Torrefiel, noves subvencions per a les comissions falleres que han canviat la seua denominació oficial, així com la rehabilitació i intervenció arqueològica en el Monestir de Sant Vicent de la Roqueta i l'aprovació de la nova ordenança de mobilitat.

L'Ajuntament ha arribat a un acord de col·laboració amb la Cooperativa Elèctrica de Castellar, amb l'objectiu de facilitar a la població resident a la ciutat de València, en situació de vulnerabilitat social, el manteniment del subministrament elèctric. Per això, aquest conveni estableix el procediment per al pagament d'ajudes per deutes del servici de subministrament de llum, així com l'establiment de mecanismes de coordinació entre l'Ajuntament i aquesta empresa comercialitzadora. La portaveu del Govern municipal, Sandra Gómez, ha assegurat en la roda de premsa posterior a la celebració de la Junta de Govern Local que aquest nou acord «se suma als convenis subscrits amb les diferents companyies elèctriques i afavoreix la nostra missió perquè en cap casa es patisca un tall de llum perquè està en una situació d'emergència social».

A més, la Junta de Govern ha aprovat el projecte 'Plaça del Rosari: font i reurbanització centre plaça', en el qual se substituirà l'actual font, que ha quedat en desús, per una font de sòl «més urbana», segons ha assenyalat la portaveu del Govern municipal, María Oliver. A més, el projecte, que compta amb un pressupost de més de 120.000 euros i un termini d'execució de quatre mesos, contempla la renovació del paviment del centre de la plaça, així com la instal·lació del mobiliari urbà, la reposició de l'arbrat i la reubicació de fanals. Respecte a mobilitat, la Junta de Govern ha donat el vistiplau al projecte de la nova ordenança, que incorpora les aportacions de les diferents àrees municipals i que, a més, compta amb l'aval dels servicis jurídics municipals.

NOUS PROJECTES EN ELS BARRIS DE TORREFIEL I CABANYAL

Així mateix, la Junta de Govern ha donat llum verd a un projecte urbanístic en el barri de Torrefiel, entre els carrers Cambrils i Bisbe Laguarda, on es construirà un nou espai sociocultural, que albergarà una seu de la Universitat Popular, un centre infantil-juvenil, una societat musical, un local d'assajos i sales polivalents per a ús compartit per associacions municipals i/o veïnals. El projecte compta amb un pressupost de 2,8 milions d'euros i un termini d'execució de 16 mesos. «És un projecte molt important per a València dins del compromís adquirit per este Ajuntament, perquè tots els barris de la ciutat tinguen les millors dotacions i servicis públics municipals. Este projecte es convertirà en un espai de referència a Torrefiel, qüestió que demandaven els seus veïns i veïnes des de fa molt temps», ha argumentat la portaveu Sandra Gómez.

La Junta de Govern ha aprovat també el projecte de rehabilitació i intervenció arqueològica en el Monestir de Sant Vicent de la Roqueta, un «espai històric i emblemàtic». El projecte compta amb un pressupost de 600.000 euros i un pla d'execució material que es prolongarà al llarg del pròxim any. «El govern actual es va trobar aquest important actiu del nostre patrimoni cultural en situació de degradació, per la qual cosa és important la seua rehabilitació, ja que és un dels grans espais emblemàtics i històrics de la ciutat», ha afegit Gómez.

D'altra banda, també s'ha aprovat la concessió d'un paquet de subvencions destinades a les comissions falleres que van canviar la seua denominació oficial, en el marc d'adaptació a la Llei de Memòria Històrica, proposat per l'Ajuntament. La dotació d'aquestes subvencions, de 21.000 euros, suposa «un pas cap avant en la labor de democratització que s'està duent a terme des del consistori». Les subvencions van destinades al fet que les comissions falleres, que han canviat la seua denominació, substituïsquen diferents elements simbòlics com a estendards, rètols i dominis web, entre altres.

SOLUCIONS PER A LA CELEBRACIÓ DE 'MONGOLIA SOBRE HIELO'

A preguntes dels periodistes, la portaveu María Oliver i alhora regidora delegada d'Acció Cultural, amb competència sobre els teatres municipals, ha assegurat que l'Ajuntament treballa per a garantir la celebració de totes les activitats culturals programades a la ciutat, en referència a la cancel·lació de l'actuació 'Mongolia sobre Hielo', que anava a celebrar-se en Espai Rambleta –de gestió privada- durant aquest cap de setmana.

«La nostra obligació és que es realitze sense cap mena de problema qualsevol activitat cultural a València», sense les amenaces de «boicot des de l'extrema dreta», segons ha explicat la portaveu María Oliver. Així mateix, la regidora delegada d'Acció Cultural ha afegit que «l'Ajuntament posarà tots els mitjans que estiguen al seu abast perquè aquesta obra es realitze en un espai municipal».

Destacats