Els contenidors de residus de la plaça Rodrigo Botet de València seran soterrats

L'Ajuntament ha iniciat el procediment per a adjudicar les obres que que van ser seleccionades en el procés participatiu Decidim VLC

Guardar

Illa de contenidors a la plaça Rodrigo Botet
Illa de contenidors a la plaça Rodrigo Botet

El projecte contempla la construcció de dues arquetes subterrànies a l'altura dels números 6 i 7 de la plaça de Rodrigo Botet, a Ciutat Vella. S'enterraran els contenidors de les cinc faccions de residus, inclosa l'orgànica. Aquesta va ser una de les accions que va rebre el suport de la ciutadania en el procés participatiu Decidim València.

El servei de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja ha iniciat el procediment d'adjudicació del contracte per a la realització de les obres, que tenen un pressupost de 258.824 euros. Una vegada concloga el procés administratiu i comencen les obres, està previst que es duguen a terme en sis mesos. En l'actualitat hi ha dos contenidors de restes, dos de cartó, dos de vidre, un d'envasos i un d'orgànica, que desapareixen de l'entorn en quedar soterrats per uns altres de major capacitat.

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que "la política general de contenidors de l'Ajuntament de València no passa per soterrar tots els contenidors perquè seria inviable econòmicament, però quan des de pressupostos participatius se'ns demana per part d'alguna entitat ciutadana el soterrament, en un entorn patrimonial que cal protegir com és aquest cas, a Ciutat Vella, des de la regidoria acceptem les propostes i iniciem els tràmits".

Una vegada estiguen soterrats els contenidors, el sistema de recollida es durà a terme amb els camions habituals atés que la instal·lació compta amb un mecanisme hidràulic que permet l'elevació dels contenidors fins al nivell del carrer per al seu buidatge ordinari amb el camió recol·lector.

El projecte compta ja amb l'autorització per part de la conselleria d'Educació, Cultura i Esports per a les necessàries actuacions arqueològiques en l'esmentat emplaçament. Per a l'adjudicació de les obres es tindrà en compte, a més de l'oferta econòmica, el termini de garantia i les característiques del sistema per a l'elevació dels contenidors.

 

 

Destacats