'Construyendo Malilla', un projecte jove i ambiciós per a reviure el barri

Recuperar la història del barri, millorar els servicis públics o activar la vida social de Malilla són algunes de les accions que pretenen dur a terme

Guardar

Construyendo Malilla
Construyendo Malilla
Membres de 'Construyendo Malilla' Membres de 'Construyendo Malilla'

'Hortes i alqueries eren els principals elements del que hui coneixem com el barri de Malilla. Ambdós constituïen la història i identitat del barri, però s'han anat perdent amb el pas del temps. Els carrers es converteixen en una zona únicament de pas i consum. Estos canvis han suposat la pèrdua de tots els elements culturals i d'unió que Malilla posseïa'.

Així comença el manifest, que després de difondre-ho per les xarxes socials, va donar principi a 'Construyendo Malilla'. Una iniciativa promoguda per joves, amb molt potencial i inquietuds, que han decidit unir els seus esforços per a aconseguir reviure Malilla i convertir-ho en un barri més social, solidari i agermanat.

Este projecte que, encara que treballa amb autonomia i davall el seu propi nom compta amb el suport de l'Associació de Veïns de Malilla, es reunix cada dimarts a les 19:30 hores en el carrer Olta, 5 per a debatre en assemblea diferents accions amb l'objectiu tant de millorar el barri, com de donar-se a conéixer entre els veïns.

I és que 'Construyendo Malilla' porta, aproximadament, dos mesos de vida, per la qual cosa en esta primera fase, necessiten que persones amb les seues mateixes inquietuds s'unisquen a ells per a tindre més visibilitat i força a l'hora d'aconseguir els seus propòsits.

D'esta manera, estan organitzant diferents actes, que es duran a terme a partir de setembre, com a jornades esportives, contacontes o activitats en els centres de majors, amb la finalitat de sensibilitzar els veïns de la importància d'actuar, eixir al carrer i defendre els drets del seu barri.

Recuperar la història del barri, millorar i ampliar els solars públics i l'ús d'estos, millorar els servicis públics, activar la vida social del barri a través d'activitats culturals i lúdiques, aptes per a tots els veïns,o adaptar el Centre de Salut a les necessitats del barri són algunes de les mesures que volen promoure perquè Malilla torne a ser el barri que era.

València Extra va tindre l'oportunitat de reunir-se amb part dels membres de 'Construyendo Malilla', i estan convençuts que junts és possible. '20 persones no podem moure un barri sencer', però si els veïns s'uneixen, col·laboren i s'impliquen es poden aconseguir accions que no sols millorarien Malilla, sinó que a més es crearia eixe sentiment de pertinença que fa fort a un barri.

En definitiva, projectes ambiciosos promoguts per jóvens que coneixen de primera mà les necessitats del seu barri, i que no esperen que institucions públiques o ajuntaments es fixen en Malilla, sinó que són ells els que units, i prenent com a exemple altres barris de València, s'han posat mà a l'obra per a re-construir un barri millor.

Arxivat a:

Destacats