La construcció del Casal España Arena de València compleix els terminis previstos

Després de l'inici de la fase dos, es treballa perquè aquesta instal·lació siga una realitat al llarg de 2023

Guardar

Façana del Casal España Arena de València
Façana del Casal España Arena de València

Les obres de construcció del Casal España Arena de València compleixen amb els terminis previstos i avancen amb pas ferm perquè aquesta instal·lació siga una realitat durant el 2023. El mes de desembre passat es va rebre la llicència per a iniciar els treballs relacionats amb la segona fase del projecte, que contempla l'estructura aèria, la coberta i l'embolcall tèrmic i acústic, d'unes obres que es van iniciar el juny de 2020.

Així, la capital del Túria està més prop de disposar d'un recinte cobert de referència nacional i internacional sostenible de primer nivell per a la celebració de tota mena d'esdeveniments.

Un projecte que sorgeix de la iniciativa de Licampa 1617 S.L., societat de Juan Roig, creada expressament per a promoure la construcció d'un Arena sostenible a València, que contribuïsca a posicionar la ciutat i la Comunitat Valenciana com un referent en infraestructures d'entreteniment de primer nivell, sumant-se al "Legado de Juan Roig", amb iniciatives com Marina de Empresas, Fundación Trinidad Alfonso, Valencia Basket i L'Alqueria del Basket, entre altres.

Amb una inversió personal de més de 220 milions d'euros, es crearà un gran recinte multiús juntament amb infraestructures complementàries (un parc públic de 20.000 metres quadrats i el col·legi "Les Arts", de nova construcció, inaugurat el setembre de 2021) que dinamitzaran el barri Font de Sant Lluís.

Exterior Casal España Arena de València
Exterior del Casal España Arena de València

Un espai per a una gran varietat d'esdeveniments

L'Arena està concebut amb la doble finalitat d'albergar tota mena d'esdeveniments, com a esportius, culturals i d'entreteniment, gràcies al seu disseny funcional i flexible. Així, dinamitzarà el mercat d'entreteniment, proporcionant un gran espai cobert amb capacitat màxima de fins a 15.600 espectadors per a albergar partits del Valencia Basket Club, entre altres esdeveniments esportius, i de 18.600 espectadors en mode concert.

El recinte estarà dotat amb més de 1.000 places d'aparcament i comptarà amb una sala multiús annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones prèmium. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió de tota mena d'espectacles. A més, es construirà de manera annexa la nova seu del Valencia Basket Club.

L'Arena se situa sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (darrere de la Fonteta i L'Alqueria del Basket), i comptarà amb una superfície total construïda d'aproximadament 47.000 metres quadrats.

La parcel·la on es construeix aquest Arena ha sigut cedida per l'Ajuntament de València sota la fórmula de concessió per un període de 50 anys. Així mateix, el projecte contempla pagar anualment un cànon a favor de la Corporació Municipal i, a més, una vegada finalitzat el termini de la concessió, el recinte revertirà a favor del municipi.

A més de dotar a la capital valenciana d'una instal·lació de primer nivell mundial, la seua construcció contribuirà a la creació de, aproximadament, 300 llocs de treball directes i indirectes i un impacte anual de 10 milions d'euros, segons un estudi de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie).

Esqueleto Casal España Arena de València
Esquelet del Casal España Arena de València

Sostenibilitat i accessibilitat

L'Arena tindrà en compte una àmplia gamma de solucions intel·ligents per a la preservació del medi ambient i el tractament dels factors relacionats amb la salut humana i el benestar, al mateix temps que s'estalvien costos durant el disseny, la construcció i l'explotació.

L'estratègia de sostenibilitat se centrarà principalment en la reducció de la demanda d'energia i aigua amb estratègies passives i un benestar i confort òptims per als visitants i el personal, al mateix temps que aborda l'eficiència activa dels sistemes, la minimització de residus i l'ús de materials sostenibles i locals.

Així mateix, el disseny d'aquesta instal·lació presta especial atenció a la zona d'aparcament i als punts d'accés a les seues instal·lacions, tant per mitjà de transport públic com privat i, igualment, als accessos dels vehicles d'emergència, dels d'artistes, esportistes i producció amb un objectiu doble: crear un entorn segur per a tots els visitants i minimitzar el seu impacte en la congestió del trànsit local, i potenciar la mobilitat sostenible.

Arxivat a:

Destacats