Consol Castillo, militant política per convicció

Consol Castillo es retira de la primera línia de la política després de quatre anys com a regidora en el Govern de la Nau

Guardar

Consol2
Consol2

Consol Castillo se'n va. La fins ara regidora d'Agricultura, Horta i Pobles de València i líder de l'àrea de Serveis Socials es retira de la primera línia de la política, deixant arrere huit anys de treball a l'Ajuntament de València – quatre en l'oposició i altres quatre amb càrrec en el Govern de la Nau -.

Malgrat haver sigut la número dos de l'anterior llista de Compromís, Consol Castillo, aquesta vegada, ni tan sols s'ha presentat. Els motius? Li hauria agradat que "Compromís haguera caminat cap a la consolidació d'un projecte". Així i tot, continua ressaltant "els valors que aquesta coalició electoral ha aportat a la transformació de la ciutat".

"Padrina política" de Carlos Galiana, com ell mateix ha reconegut, deixa un gran buit entre els seus companys, doncs, com ha assegurat la regidora Isabel Lozano, "és una persona que aporta molt". I és que, en aquests quatre anys al capdavant de les seues regidories, Consol Castillo no solament ha reivindicat la labor dels agricultors i ha treballat en la revitalització dels pobles de València, sinó que s'ha mostrat ferma en la defensa del dret de la ciutadania a comptar amb uns serveis socials de qualitat.

"València ha deixat arrere la política de la caritat de l'anterior govern del PP. Ara, l'Ajuntament aposta per una línia d'intervenció que satisfà les necessitats bàsiques de la ciutadania i els millora les condicions de qualitat de vida", afirmava durant el balanç de gestió dels Serveis Socials en els quals, a més, va anunciar l'increment del pressupost per a les ajudes socials d'emergència.

Llicenciada en Geografia i Història, i docent de valencià durant 22 anys, Consol Castillo ha estat vinculada, durant més de 20 anys, al Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament. Potser per això sap, com ella mateixa explicava, que "l'arribada de l'estiu incrementa els problemes de protecció de drets als xiquets i xiquetes que viuen en risc de pobresa i exclusió social" i, potser, per això, va apostar per les beques menjador per als mesos de setembre i juny, a part de les beques del curs escolar ordinari perquè, com sempre ha defensat, "a València, els drets no se'n van de vacances".

Militant política des de 1981 en l'Agrupament d'Esquerres del País Valencià, que passaria a ser el Bloc Nacionalista Valencià i que, en l'actualitat, està integrat dins de Compromís, entra en 2011 com a regidora a l'Ajuntament de València. Quatre anys després, Consol Castillo fa un pas al costat en la política activa, segura del treball ben fet.

Arxivat a:

Destacats